Η ώρα της μάχης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για πολιτικές αντιπαραθέσεις, σημείωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνοντας αλληλέγγυος και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του σε όσους μετέχουν στη μάχη αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Καλεσμένος στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του BLUE SKY, μιλώντας για την αναγκαιότητα πρόληψης τέτοιων φαινόμενων, τόνισε τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, που εμφανίζονται μέσα από την ύπαρξη 4.500 κενών θέσεων στην Πυροσβεστική υπηρεσία ή από το ότι το 85% των οχημάτων της είναι ηλικίας άνω των 10 ετών, ενώ κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει γρήγορα, υπερπηδώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες στην αποκατάσταση των πληγέντων, καθώς οι καταστροφές που υπέστησαν πολλοί εξ αυτών, αφορούσαν μόνιμες κατοικίες τους. Προέτρεψε δε τους παριστάμενους βουλευτές μέσω κατάθεσης τροπολογιών στα κατατεθειμένα νομοσχέδια της Βουλής να φροντίσουν για την ένταξη των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αναφερόμενος στα πρώτα νομοσχέδια που η νέα κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε υποκριτική την ένδειξη ενδιαφέροντος για την ψήφο των αποδήμων, όταν δεν υπάρχει συζήτηση για την δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία κατοίκων που για εργασιακούς ή εποχιακούς λόγους βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Όσο για το αναμενόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός, δήλωσε πως αναμένει την κατάθεση με πλήρη κοστολόγηση των μέτρων που θα περιλαμβάνει. Υπενθύμισε πως στέκεται θετικός σε μέτρα ευνοϊκά για τους πολίτες και πρότεινε στον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ τη θέσπιση αφαίρεσης από τη φορολογία εισοδήματος των φαρμακευτικών δαπανών για ασθενείς με βαριά νοσήματα.

Σχολιάζοντας την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε αντίθετος στις δημόσιες δηλώσεις στελεχών του σε τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά μέσα για την υποστήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, καθώς όπως είπε οι καταθέσεις των απόψεων πρέπει να μη δημοσιοποιούνται, αλλά να γίνονται στα όργανα του κόμματος. Δήλωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει την προσωπική του άποψη, άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι είναι φίλοι και σύντροφοί του. «Στην Κεντρική Επιτροπή καταθέσαμε τις πολιτικές μας απόψεις, δεν είπαμε ποιος στηρίζει ποιον, καταλήξαμε με μεγάλη πλειοψηφία στο χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουμε, κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες, προχωράμε στη διαδικασία».

Κλείνοντας δήλωσε «το ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καθορίσει την πολιτική φυσιογνωμία και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά έχουν καθοριστεί από τα Συνέδριά μας, από τις αποφάσεις της Κ.Ε., από συλλογικές διεργασίες. Για παράδειγμα για το θέμα της διεύρυνσης έχουμε αποφασίσει. Έχουμε ψηφίσει καταστατικό με μεγάλη πλειοψηφία στο Συνέδριο, δεν μπορεί όποιος εκλεγεί Πρόεδρος να το αλλάξει».

Δείτε το video: