Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με τον πυροβολισμό ανηλίκου που χαροπαλεύει, στην επέτειο μάλιστα της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και το θλιβερό συμβάν του θανάτου μικρού μαθητή και του τραυματισμού άλλων δύο στις Σέρρες σχολίασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Blue Sky, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης. «Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν. Δεν είναι δυνατόν σε άλλη υπόθεση να φταίει ο επικεφαλής που χειρίζεται μια δομή ανηλίκων, ενώ για το περιστατικό στις Σέρρες να μη φταίει κανείς. Δεν υπάρχει ευθύνη αν γίνονται έργα στα σχολεία ή οτιδήποτε άλλο χωρίς τεχνικούς ελέγχους ή τεχνικές που να απομακρύνουν τα παιδιά; Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν ευθύνες; Υπάρχουν ευθύνες και πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες όταν μιλάμε για δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν ευθύνες για τον πυροβολισμό – από όσα διαβάζω, γιατί σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας για τους αστυνομικούς – αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση ότι η Κυβέρνηση επειδή καταλαβαίνει την απώλεια ψήφων προς την ακροδεξιά στη Βόρεια Ελλάδα θα ακολουθήσει μια ατζέντα βίαιης καταστολής, αστυνομοκρατίας ή επεισοδίων για να καλύψει αυτή τη διαφορά. Το έχω πει με σαφήνεια και στο παρελθόν, από την υπόθεση του Περάματος, ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης η καταστολή, η αστυνομοκρατία και η πρόκληση επεισοδίων ακριβώς για να αντιμετωπίσει την άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι λάθος αυτή η πολιτική της επιλογή και θα το πληρώσει όχι μόνο η ΝΔ, αλλά όλη η Ελληνική κοινωνία».

Αντίθετα με τη σαφή στάση του Τρ. Αλεξιάδη περί καταδίκης των γεγονότων, αναζήτησης των αιτίων και καταλογισμού ευθυνών, η επιχειρηματολογία του παριστάμενου βουλευτή της ΝΔ περιελάμβανε τις γνωστές εμμονές και ιδεολογικές προσεγγίσεις που εκτείνονταν από …την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για εκμετάλλευση των γεγονότων και το κτίσιμο της καριέρας του Τσίπρα πάνω σε τέτοιου είδους γεγονότα, μέχρι …τους καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και τις συστάσεις να μην είμαστε πολύ αυστηροί με την αστυνομία, η οποία έπρεπε να επιδιώξει τη σύλληψη, αλλά δεν έπρεπε να είναι τόσο άγρια(!)… Το απαύγασμα βέβαια ήταν η κατηγορία πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί «τον νόμο και την τάξη», το σύνθημα με το οποία η ΝΔ ήρθε στην εξουσία, για να λάβει την απάντηση για τις προεκλογικές αστειότητες πως δεν θα άφηνε ούτε ρουθούνι ταραξία ασύλληπτο και ο μεν Ρουβίκωνας με τα …τρομοκρατικά τρικάκια του αλωνίζει, ενώ αυτοκίνητα καίγονται από βόμβες μολότοφ ακόμα και έξω από αθλητικά στάδια, όπως χτες στο ΣΕΦ.

Για την εσκεμμένη φιλολογία των ημερών περί σύγκρουσης κυβέρνησης – τραπεζών ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Διαβάζουμε στον φιλοκυβερνητικό τύπο ότι μαίνεται μια σύγκρουση, ότι κονταροχτυπιούνται, ότι έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών, είναι μια κωμωδία που δεν γελάει πλέον κανένας. Είναι μια ιλαροτραγωδία, μια κατάσταση που δεν τιμά ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η κυβέρνηση κυβερνά, δεν κυβερνούν οι τράπεζες. Μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει, μπορεί να παρέμβει με έκτακτη φορολογία στο τμήμα εκείνο των εσόδων των τραπεζών, το οποίο δημιουργεί υπερκέρδη, να φορολογήσει με λογική αντικινήτρων εκείνα τα έσοδα των τραπεζών που οδηγούν σε ληστρικά επιτόκια ή άλλες καταστάσεις, όπως τα έσοδα από υπερβολικές χρεώσεις στη χρήση προμηθειών. Είναι πολιτική της επιλογή να μην το κάνει. Για το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας πρέπει να παρθούν μέτρα. Ρώτησα τον Υπουργό Οικονομικών εδώ και αρκετές μέρες στη Βουλή, ποιο ποσοστό στεγαστικών δανείων έχει μείνει στις τράπεζες; Διότι αν αληθεύει αυτό που μου έστειλε άνθρωπος που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα και τα είπα και στη Βουλή, αν δηλαδή έχουν μείνει στις τράπεζες κάτω από το 10% των «κόκκινων» δανείων, τότε τι συζητά; Θα τους προκαλέσω πάλι αύριο στη Βουλή να φέρουν τα στοιχεία για τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά, τα επιχειρηματικά. Αν οι τράπεζες διαχειρίζονται το 10% των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, διότι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα, νομίζω κάποιος μας κοροϊδεύει που λέει ότι συζητά με τις τράπεζες, τι θα γίνει με τα επιτόκια κλπ»

 Την κυβερνητική φαρσοκωμωδία για τη σύγκρουση με τις τράπεζες ήρθε να συμπληρώσει και η τοποθέτηση του παρισταμένου βουλευτή της ΝΔ που ανερυθρίαστα δήλωσε πως σήμερα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας, διαφορετικού τύπου αλλά πολύ πιο αποτελεσματικής με τον Τρ. Αλεξιάδη να καλεί τους δημοσιογράφους παρουσιαστές να ενημερώνουν τον κόσμο που θα διαμαρτύρεται πως χάνει τα σπίτια του, για αυτές τις ψεύτικες και προκλητικές δηλώσεις.