Στην εκπομπή ”Η επόμενη μέρα” της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης και μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Για τις παρεμβάσεις Στουρνάρα 

   Ο Ελληνικός λαός μέσω των βουλευτών που εκλέγει, καθορίζει την οικονομική πολιτική και δεν μπορεί να έρχεται οποιαδήποτε ανεξάρτητη ή άλλη αρχή, πέρα από την Βουλή και να θέλει αυτή να καθορίσει την οικονομική πολιτική της χώρας. Η οικονομική πολιτική καθορίστηκε από την Κυβέρνηση, έχουμε εκλογές μπροστά μας, θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός και θα δούμε τι θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά τις προβλέψεις. Να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά. Από τον Ιούνιο-Ιούλιο 2018, υπήρχαν προβλέψεις ως προς το πως έπρεπε να βγούμε από τα μνημόνια (κάποιοι ήθελαν μία ιδιότυπη παράταση των μνημονίων), υπήρχαν προβλέψεις για διάφορα ζητήματα, ότι θα έρθει ο κόφτης, ότι δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια, δεν θα κλείσει το πρόγραμμα, προβλέψεις οι οποίες διαψεύστηκαν! Αυτοί οι οποίοι ποντάρουν σε μία διαρκή καταστροφολογία και σε μία διαρκή λογική ότι δεν θα τα καταφέρει η ελληνική οικονομία, ας διαβάσουν τα μηνιαία δελτία της Τράπεζας Ελλάδος, τα οποία και για τον Δεκέμβριο και για τον Μάρτιο και για τον Απρίλιο, καταγράφουν μία μεγάλη αύξηση των καταθέσεων ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών. Είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν ταιριάζει καθόλου με την λογική της καταστροφολογίας που θέλουν κάποιοι αυτήν την περίοδο, για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και εξαγγέλλαμε μέτρα, έβγαιναν διάφοροι θεσμοί και έκαναν προβλέψεις για το που θα οδηγηθεί η χώρα εάν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα. Την ίδια περίοδο τώρα οι ίδιοι θεσμοί ‘’σφυρίζουν αδιάφορα’’ στα όσα λέει για παράδειγμα η αντιπολίτευση, και καλά κάνουν κατά την γνώμη μου και δεν ανακατεύονται στην προεκλογική περίοδο. Ο καθένας ας σεβαστεί τον ρόλο στον οποίο τον έχει θέσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του κι ας μην προσπαθούν να παίξουν άλλο ρόλο. Αν οποιοσδήποτε δεν χωράει ή δεν του ταιριάζει το κοστούμι ή θέλει κάτι διαφορετικό από το να διοικεί μία ανεξάρτητη αρχή ή μία άλλη αρχή ή έναν άλλον θεσμό (δεν είναι όλα ανεξάρτητες αρχές, νομικά), τότε μπορεί να κατέβει στην πολιτική ζωή να καταθέσει τις απόψεις του και να ψηφιστεί. Δεχόμαστε τις προβλέψεις, αλλά ας απαντήσουν, πως αυτή η καταστροφολογία συνάδει με το ότι πάει πάρα πολύ καλά σε πολλούς τομείς η ελληνική οικονομία.

Για τους ελέγχους του ΣΕΠE

     Να απαντήσω και σε μια άλλη ερώτηση που τέθηκε. Πήρα μήνυμα από νέο άνθρωπο να μην καταργηθούν οι έλεγχοι (γιατί υποτίθεται ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για τους νέους ανθρώπους) για να μπορώ να δουλεύω 8ωρο διότι με αυτούς τους ελέγχους (που έγιναν από το ΣΕΠΕ και από τους άλλους φορείς,) τα νέα παιδιά μπορούν να σχολάσουν στο 8ωρο. 

Για τα θέματα φορολογίας

    Σε ότι αφορά όμως τα ζητήματα φόρων (γιατί ακούγονται παρά πολλά και πολλά από αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) πρώτα από όλα ναι, υπάρχουν τομείς που αυξήθηκε η φορολογία και είμαστε υπερήφανοι για αυτό,: ο τομέας της ναυτιλίας και ο τομέας των ιδιωτικών ΜΜΕ. Επίσης επειδή ακούμε μια επιχειρηματολογία σε ότι αφορά τα ζητήματα των φόρων και το ποιος τα αύξησε και το τι έγινε. Αν συγκρίνουμε την αύξηση της φορολογίας από το 2010 έως το 2014 είναι υπερδιπλάσια ως ποσοστό του  ΑΕΠ, υπερδιπλάσια από την αύξηση της φορολογίας από το 2015 έως και σήμερα. Σε ότι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ να θυμίσω ότι αν συγκρίνει κάποιος την πρόταση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, (ας μη διαβάσει την αυγή και το left), να διαβάσει την καθημερινή 24/09/18 έχει σύγκριση με πίνακες. Πρόταση ΕΝΦΙΑ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι η πρόταση της ΝΔ ωφελεί τους πολύ πλούσιους. Είναι πραγματικά ανέκδοτο να ακούμε ότι η πολιτική της ΝΔ του κ.Μητσοτάκη είναι η πολιτική συνέχεια του τι έκανε ο Καραμανλής, θυμάμαι παρά πολύ καλά το τι έκανε τη δεκαετία του 70’με τις κρατικοποιήσεις και με την ενίσχυση του δημοσίου τομέα όταν εσείς εξαγγείλατε τη διάλυση του κράτους με το 1 προς 5, διότι θα πάτε να πείτε στους παππούδες που είναι στο ΚΑΠΗ, ότι για να βρουν γιατρό στο νοσοκομείο (που και τώρα δυσκολεύονται) θα πρέπει να προσληφθεί γιατρός εάν συνταξιοδοτηθούν 5, θα πείτε στους πυροσβέστες ότι για να προσληφθούν νέοι θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν 5.Τέτοιο κράτος ονειρεύεστε για να δώσετε δουλειά στους τομείς του ιδιωτικού τομέα συνεπώς ο πολίτης θα συγκρίνει. 

    Εμείς είμαστε υπερήφανοι, γιατί στο δεύτερο γύρο ψηφίσαμε σε παρά πολλούς δήμους υποψήφιους δημάρχους από το ΠΑΣΟΚ και από το ΚΚΕ εμείς δεν έχουμε τη λογική τι Πλαστήρας τι Παπάγος εμείς  προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και επειδή ακούμε να μας κουνούν το δάχτυλο ορισμένοι, όταν ήρθε ο νόμος 4504 του 2017 που προέβλεπε ότι για να αποπλεύσει ένα πλοίο πρέπει να εξοφληθούν τα όσα χρωστάει στους εργαζόμενους του πλοίου ο πλοιοκτήτης, αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο και λένε τι Πλαστήρας τι Παπάγος δεν ψήφισαν καν, έρχονται τώρα εδώ και μας μιλούν για εργασιακά δικαιώματα και ότι αποδυναμώθηκε το ΣΕΠΕ. Εμείς κάνουμε έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να δημιουργηθεί το μέγιστο πολιτικό μέτωπο, εκείνη η πολιτική παράταξη που θα βάλει φρένο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ειδικά σε όσα σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης που δεν έχει καμία σχέση με τα όσα έχει κάνει ο Καραμανλής και οι υπόλοιποι στη δεξιά πολυκατοικία. Αλίμονο αν γίνει ΠΘ αυτός  που απέλυσε τους 15000 δημόσιους υπαλλήλους, που διαφημίζει από τώρα το 1/5 αυτός ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη στόχευση  στο κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές κατακτήσεις, αλίμονο αν έρθει να κυβερνήσει