«Θέλω να συγχαρώ όσους έχουν κληρονομικό χάρισμα, τις καφετζούδες της πολιτικής (!), που είχαν προβλέψει από τον Δεκέμβριο την απόφαση του Αρείου Πάγου. Όπως παλιότερα κάποιοι είχαν προβλέψει την παραγραφή όσων ήταν μπλεγμένων στις λίστες και τους έβγαλαν λάδι και δεν πλήρωσαν τίποτα…» είπε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, ρίχνοντας τα βέλη του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Για το θέμα της ταχύτητας έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου, που κατάφερε να μελετήσει 2.000 σελίδες υλικό που κατατέθηκε στις 30 Ιανουαρίου και να βγάλει την απόφαση μέσα σε 8 μέρες, ευχήθηκε «στην επόμενη προσφυγή στον Άρειο Πάγο για θέματα εργατικού δικαίου ή συνταξιοδοτικά ή άλλα θέματα να υπάρξει η ίδια ταχύτητα».

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου αντιμετωπίζεται μόνο με νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Δεν μιλάμε για αυτούς που κρύβονται πίσω από 15 ακίνητα ή από τεράστια εισοδήματα. Εμείς έχουμε δεσμευθεί και θα φέρουμε τη ρύθμιση…»

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που ανέλαβε την κυβέρνηση, δεν κληρονόμησε προστασία πρώτης κατοικίας. «Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε την περίοδο 2015-19 να μη βγει ούτε μία πρώτη λαϊκή κατοικία σε πλειστηριασμό. Ας βγει όποιος θέλει να μου αποδείξει το αντίθετο… Εμείς καταφέραμε και φέραμε νομοθετικές προβλέψεις, που προστάτευαν την πρώτη κατοικία και μάλιστα τη διευρύναμε, δηλαδή για επιχειρηματικά δάνεια που είχαν ληφθεί με ενέχυρο την πρώτη κατοικία, κάτι που δεν ισχύει άλλες χώρες…»

Επίσης, αποκάλυψε πως στη Β’ Πειραιά υπάρχουν πάνω από 100 κατοικίες που απειλούνται με πλειστηριασμό και σε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών πόσες από αυτές είναι πρώτες κατοικίες, δεν υπήρξε απάντηση…

Ακούστε το ηχητικό: