Με αφορμή τα περί «νομιμότητας» και «παραβίασης της εφαρμογής των νόμων» που ακούγονται από κυβερνητικά χείλη, θέλοντας να δικαιολογήσουν την ανόητη απαγόρευση των συναθροίσεων και την απρόκλητη βία και το όργιο καταστολής που ακολούθησε, ο Τρύφων Αλεξιάδης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής δήλωσε περήφανος για τη συμμετοχή του στους αγώνες με τους οποίους ανετράπησαν αντιδημοκρατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι. 

«Είμαι περήφανος που έκανα ότι ήταν δυνατόν μαζί με πολλούς άλλους, μαζί με το φοιτητικό κίνημα της περιόδου, ώστε να μην εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος 815 το 1978, νόμο που είχε ψηφίσει η ΝΔ και δεν κατάφερε ποτέ να τον εφαρμόσει. Είμαι περήφανος για τους αγώνες που έδωσα γι’ αυτό και αν χρειαστεί το ίδιο θα κάνω και για άλλους νόμους, αντίθετους στα λαϊκά συμφέροντα». 

Όσο για το νεοδημοκρατικό αφήγημα περί «νόμου και τάξης», ο Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε αυτούς «που μας κουνάνε το δάχτυλο» δήλωσε «Ε όχι να μας κάνουν και μαθήματα» θέτοντας το ερώτημα προς τους βουλευτές της ΝΔ αν είναι υπερήφανοι που ανάμεσα τους βρίσκεται βουλευτής που στις 12/5/85, στην οδό Ακαδημίας κάτω από τα γραφεία της ΕΠΕΝ «εφάρμοζε τον νόμο» με τσεκούρι, καθώς και για άλλον νεοδημοκράτη βουλευτή που το 2003, έστελνε στο νοσοκομείο τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά μετά από επίθεση με πυροσβεστήρα.