«Δεν θα ασχοληθούμε με γραφικότητες, είτε με τις “επιστολές του Ιησού”, είτε με τις “Δήμητρες”, είτε με τα “νανογιλέκα”. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου» σημείωσε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή “Focus” στη Formedia TV και τόνισε πως πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για τον λόγο που η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία, με αφορμή την αβάσιμη ρητορική της ΝΔ για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 δεν αφήνουν περιθώρια προγραμματικής σύγκλισης και κάλεσε για ακόμα μια φορά τον Γιάνη Βαρουφάκη σε δημόσιο διάλογο.

«Δεν θεωρώ σωστό να συζητούν οι πολιτικοί την προεκλογική περίοδο για τις τράπεζες. Ας αφήσουμε το τραπεζικό σύστημα στην άκρη από την αντιπαράθεση… Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει για ανάγκη δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας πυλώνας κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου-αν υπήρχε θα μπορούσαμε να παρέμβουμε π.χ. στα θέματα των δανείων και του ιδιωτικού χρέους – αλλά και ελεγκτικοί μηχανισμοί στις τράπεζες…» είπε και χαρακτήρισε «επικίνδυνη τακτική» την κινδυνολογία της ΝΔ για το θέμα.

«Είναι αναγκαίο αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει διάλογος με την κοινωνία. Όποια κυβέρνηση νομοθετήσει χωρίς να το κάνει, πρώτον θα έχει την κοινωνία απέναντι και δεύτερον η νομοθέτηση θα είναι αναποτελεσματική» υποστήριξε στη συνέχεια.

«Με κυβέρνηση ΝΔ η πρώτη κατοικία θα κινδυνεύει και πρώτες κατοικίες θα βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη κατοικία θα προστατεύεται χωρίς να προστατεύονται οι μπαταχτσήδες και οι κακοπληρωτές» είπε στη συνέχεια και θύμισε τα 400 εκατομμύρια χρέη της ΝΔ και τα 12 εκατομμύρια χρέη του υπουργικού συμβουλίου της ΝΔ…

Δείτε το σχετικό video: