ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA RADIO KAI ΤΗ “ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ” ΤΗς ΚΑΒΑΛΑΣ 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολιάζει το τσουνάμι αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, τον χρόνο των εκλογών και τις…δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει την πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις, που έχουν πια αποδειχθεί ότι γίνονταν, τόσο σε πολιτικά πρόσωπα, πιθανότατα για εκβιασμούς, όσο και σε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι πάρα πολύ ανησυχητικό, τόνισε μιλώντας στον Alpha Radio ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης. Τόνισε, δε, με νόημα ότι είναι θεσμική σαπίλα η κυβέρνηση να επιτίθεται σε ανεξάρτητη αρχή και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταφύγει άμεσα σε εκλογές.

Είναι θεσμική σαπίλα το να βγαίνει η κυβέρνηση και να επιτίθεται σε ανεξάρτητη αρχή

«Προς τη Βουλή κατευθύνομαι, σήμερα η συνεδρίαση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μια ώρα ανακούφισης, διότι πλέον με στοιχεία, με δεδομένα, με τη βεβαίωση της πιο αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής για αυτά τα θέματα θα συζητήσουμε το θέμα των παρακολουθήσεων. Και επειδή έχω χρησιμοποιήσει τη λέξη «καθεστώς», για όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλέον αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε απλά ένα καθεστώς, έχουμε θεσμική σαπίλα, διότι είναι πραγματικά θεσμική σαπίλα το να βγαίνει η κυβέρνηση και να επιτίθεται σε ανεξάρτητη αρχή η οποία προσπαθεί να επιτελέσει το καθήκον της, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς και με διάθεση παρέμβασης. Η κυβέρνηση δεν θέλει ανεξάρτητη λειτουργία του δημόσιου τομέα, θέλει εξαρτώμενη και για συγκεκριμένους λόγους».

Ας τα βλέπουν αυτά οι «μένουμε Ευρώπη» και όσοι είχαν συνταχθεί με τη ΝΔ στη συγκρότηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου

«Είναι απαράδεκτο, όταν κάποιος πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής ή κάποιο μέλος ανεξάρτητης αρχής δεν κάνει αυτό που θέλει η κυβέρνηση, να υπάρχει αυτή η επίθεση και στην ουσία μία δολοφονία χαρακτήρων, γιατί περί αυτού πρόκειται. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν κρατάμε φακέλους για τις πολιτικές απόψεις του ενός και του άλλου, ειδικά για αυτούς που είναι μέλη ανεξάρτητων αρχών. Είναι θεσμική εκτροπή η κυβέρνηση να φέρεται με αυτό τον τρόπο, ας τα βλέπουν όλοι αυτοί, οι σε εισαγωγικά «μένουμε Ευρώπη» ή όλοι αυτοί οι οποίοι είχαν συνταχθεί με τη Νέα Δημοκρατία στη συγκρότηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ας τα βλέπουν κυρίως οι προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και άλλων προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι στο πρόσωπο του Μητσοτάκη βρήκαν το πρόσωπο του μεγάλου “μεταρρυθμιστή” και “εκσυγχρονιστή”. Μετατρέπεται στο πρόσωπο  που δυστυχώς εκφράζει στην Ελλάδα τη χειρότερη στιγμή της πολιτικής ζωής του τόπου από το 1974 και μετά».

 

Έκανε δυστυχώς παρακολουθήσεις των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που είναι το πλέον ανησυχητικό

«Είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είμαι υπέρ διαχρονικά των συλλογικών διαδικασιών και όχι της ατομικής ατζέντας και της ατομικής προβολής. Σε καμία περίπτωση δε θα τρέξω να προκαταβάλω το τι θα πουν τα συλλογικά όργανα και το τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας σε λίγη ώρα στη Βουλή. Θέλω να πω με σαφήνεια  ότι ενημερώνομαι και εγώ από δημοσιεύματα, από συνομιλίες με δημοσιογράφους, διότι η επιστολή έχει κυκλοφορήσει και από πολιτικούς αρχηγούς που την παρέλαβαν. Δεν αναφέρονται ονόματα από ότι φαίνεται σε αυτή την επιστολή, αναφέρονται ιδιότητες, αλλά να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όταν έχει βεβαιωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό, η συνομιλία Υπουργού με δημοσιογράφο για συγκεκριμένο θέμα που αφορούσε αεροπορική εταιρία, επιβεβαιώθηκε η συνομιλία και δημοσιοποιήθηκε, τότε τι άλλο περιμένουμε δηλαδή ; η κυβέρνηση πόσο θα  κρύβεται; Αυτό που είναι συγκεκριμένο είναι ότι η κυβέρνηση έκανε παρακολουθήσεις, έκανε παρακολουθήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου, έκανε δυστυχώς παρακολουθήσεις των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που είναι το πλέον ανησυχητικό κι εγώ επαναφέρω το ερώτημα σε ποια άλλη πολιτισμένη χώρα γίνεται κάτι τέτοιο; Και τέλος έχει αποδειχθεί ότι εμπλέκονται κυβερνητικά και άλλα στελέχη. Να μην ξεχνάμε το βασικό, που είναι το ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και πήρε την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ. Άρα έχει τη πλήρη πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται και φαντάζομαι θα εξεταστεί σε επόμενο στάδιο και αν έχει εκτός από την πολιτική και άλλου είδους ευθύνη».

Για να δημιουργήσει ζητήματα πολιτικών εκβιασμών εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων, παρακολουθούσε αρχηγό άλλου κόμματος

«Το ότι έγιναν παρακολουθήσεις έχει αποδειχθεί περίτρανα, έχει αποδειχθεί από μία σειρά δημοσιεύματα και από μία σειρά μαρτυρίες, έχει τεκμηριωθεί αυτό, είναι σαν να συζητάμε το αν θα ανατείλει ο ήλιος. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω. Έχει αποδειχθεί ότι το Predator υπήρχε στην Ελλάδα και με άδεια του αρμόδιου υπουργείου έγινε εξαγωγή, έχουν αποδειχτεί όλα αυτά τα πράγματα, αλλά προσέξτε, εγώ θέλω να επιμείνω, η πολιτική ευθύνη των παρακολουθήσεων είναι της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ήθελε τις παρακολουθήσεις, είτε για να δημιουργήσει ζητήματα πολιτικών εκβιασμών εν όψει εκλογικών αναμετρήσεων και για αυτό και παρακολουθούσε αρχηγό άλλου κόμματος, είτε   για να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία των παρακολουθήσεων για δυσώδεις και περίεργες υποθέσεις. Εδώ λοιπόν ζητούμε να χυθεί άπλετο φως, ζητούμε να ακούσει η κυβέρνηση τα όσα έχουν δηλώσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής, οι οποίοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να σώσει κάποιος την τιμή αυτής της παράταξης, με την οποία έχω χαώδεις πολιτικές διαφορές, αλλά δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συμπαρασύρει στην πολιτική του πτώση και ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Μητσοτάκης φεύγει, απέρχεται, καταρρέει αλλά να μην  παρασύρει και τον πολιτικό του χώρο και το πολιτικό σύστημα της χώρας».

Για τις δημοσκοπήσεις λέμε στη ΝΔ να τις εμπιστευτεί και να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα  γίνεται σε εκλογές

«Μην …ορκίζεστε ότι σε δυο μήνες θα έχουμε εκλογές, επειδή πρέπει να κλείσουν πολλές συμφωνίες και να διευθετηθούν πολλά οικονομικά θέματα, μην εκπλαγείτε αν ο κ. Μητσοτάκης  εξαντλήσει ακόμα και την τελευταία μέρα, μην παραξενευτείτε αν πάμε σε εκλογές και τον Ιούνιο μετά τις πανελλαδικές. Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε είναι ότι με την πολιτική μας δράση και με την ενημέρωση των πολιτών η διαφορά κάθε μέρα μειώνεται, η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε ότι έχει μειωθεί στο 6%, με όρους στατιστικού λάθους  ± 3%, μιλάμε σχεδόν για ισοπαλία στις δημοσκοπήσεις. Παρά τις επιφυλάξεις μας για τις δημοσκοπήσεις, λέμε στη Νέα Δημοκρατία να τις εμπιστευτεί, να μην τις φοβηθεί και να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα σε εκλογές. Άλλωστε εμείς βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις στο δρόμο, βλέπουμε της δημοσκοπήσεις στις συγκεντρώσεις, βλέπουμε τη μεγάλη δημοσκόπηση στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο για το θέμα της προστασίας πρώτης κατοικίας, βλέπουμε τι γίνεται στην κοινωνία και θέλουμε εκλογές όσο γίνεται πιο γρήγορα».