Για τον απόλυτο κυνισμό και την πολιτική απρέπεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», μίλησε σε συνέντευξή του την Τρίτη 13.9.2022 στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα του Πειραιά ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Όσο για τις εξαγγελίες του «κυβερνήτη» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τις χαρακτήρισε παρατάσεις – επεκτάσεις μέτρων που ήδη υπήρχαν και εξαγγελίες μέτρων που αφορούν το 2023 και το 2024, δηλ. την επόμενη κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος είπε ότι την άνοιξη θα έχουμε εκλογές…

Σε ερώτηση για τα «περί στέγασης νέων ζευγαριών και φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ» ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε απολύτως θετικός στην αξιοποίηση, αλλά και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, θέτοντας το ερώτημα εφόσον το δημόσιο έχει μηχανικούς, τεχνικές και σειρά από ανάλογες υπηρεσίες, γιατί πρέπει να δώσει την περιουσία του σε ιδιώτες για να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες; Θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω των Περιφερειών είτε μέσω των Δήμων. Μέσω του ίδιου του δημοσίου με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης και χωρίς το φαγοπότι που γινόταν παλαιότερα με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε σχετική τοποθέτησή του για το σχέδιο αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στη περιοχή του Σχιστού, τόνισε πως θα παρακολουθήσει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου και πώς αυτό θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα δήλωσε με σαφήνεια ότι θεωρεί λάθος η εκκλησία να μην έχει έρθει σε διάλογο με τους όμορους Δήμους, που έχουν δημοσιοποιήσει ότι αγνοήθηκαν παρόλο που ζήτησαν διάλογο και ενημέρωση. Πρέπει η εκκλησία να κάνει διάλογο και με τους Δήμους, και με τους Συλλόγους και με τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν, ειδικά για την εκκλησία, το κριτήριο αξιοποίησης μιας περιοχής να είναι το ιδιωτικό κέρδος και όχι το κοινωνικό όφελος. Πρέπει να βρει τον κοινό δρόμο η εκκλησία με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Ελπίζω ό,τι κατασκευαστεί να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με λογική αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου και φυσικά προστασίας, αναβάθμισης και ανάδειξης του πρασίνου, το οποίο είναι από τα λίγα μέρη σε όλη την Αττική που έχει σωθεί, επειδή ήταν σε ειδική προστατευμένη περιοχή.

Τέλος σε ερώτηση για τη ναυπηγική δραστηριότητα στην περιοχή, απάντησε όχι μόνο σαν βουλευτής της Β’ Πειραιά, αλλά σαν κάτοικός της και εργαζόμενος στα φοιτητικά του χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που ήταν κυβέρνηση, είχε βάλει στις βασικές προτεραιότητές του την ενίσχυση και την αύξηση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Θεωρούμε ότι είναι ειρωνικό μια χώρα με τέτοια παράδοση, ίσως η αρχαιότερη χώρα με παράδοση σε αυτόν τον τομέα, να χτίζει αυτή τη στιγμή πολεμικά πλοία σε άλλες χώρες. Να μην υπάρχει σε αυτή τη σύμβαση για τα πολεμικά πλοία, η υποχρέωση να μπει ούτε μια βίδα από ελληνική εταιρεία, από ελληνικά χέρια και φέρουν την ευθύνη όσοι κάνουν αυτές τις συμβάσεις. Πρόσφατα, στη συζήτηση για τη σκανδαλώδη παραχώρηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καταθέσαμε τις προτάσεις μας, οι οποίες με μεγάλη χαρά είδαμε ότι ταυτίζονταν με τις προτάσεις επιχειρηματικών ενώσεων, επιμελητηρίων και άλλων φορέων της περιοχής. Είμαστε δίπλα στην ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, αποτελεί πηγή απασχόλησης και εισοδημάτων για την περιοχή, αλλά και στοιχείο πολιτισμού και παράδοσης που πρέπει να διατηρήσουμε.