«Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης, δεν πείθονται ούτε τα στελέχη της ΝΔ, όπως ο ευρωβουλευτής κ. Κύρτσος, αλλά ούτε και τα στελέχη της δεξιάς πολυκατοικίας, όπως ο κ. Μάνος, που βγαίνουν ανοικτά πλέον και μιλούν για αποτυχία» δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις αναρτήσεις τους στα socialmedia, με τις οποίες ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε αδιανόητο, ακόμη και αυτή την ύστατη  στιγμή, με τους χιλιάδες νεκρούς να μην έχει «αποφασίσει η κυβέρνηση να συνεννοηθεί πολιτικά με τα άλλα κόμματα, να αποφασίσει να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμοξιολόγων, να αποφασίσει να πει την αλήθεια». Η τακτική της δε, μέσω των δηλώσεων κυβερνητικών εκπροσώπων περί συγχαρητηρίων και χειροκροτημάτων προς την κυβέρνηση, «τη στιγμή που έχουμε το μεγαλύτερο και το πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί τους πολίτες και όλα αυτά τα μυθεύματα περί ατομικής προστασίας κ.λπ., ας τα πουν στα κυβερνητικά στελέχη και στα προκλητικά που έκαναν, με τα τραπεζώματα στην Ικαρία ή με τις φωτογραφίσεις στα βουνά με τις ποδηλατάδες».

Ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τον παριστάμενο εκπρόσωπο της ΝΔ – που αναμασούσε την λιωμένη πλέον καραμέλα περί «συνωστισμού και Κουφοντίνα» – να δει επιτέλους την πραγματικότητα και μαζί του κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να στοχοποιεί τη νεολαία.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ελεγχόμενα η εστίαση και κάλεσε την πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση να ακούσει αυτό που ο ευρωβουλευτής της αναφέρει ως «να μαζέψουμε τα σπασμένα κομμάτια» και να αλλάξει πορεία.