«Να επανεξεταστούν τα ελλιπή μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τάξη, το πρωτόκολλο κλεισίματος 50% +1, η ανεπάρκεια απολυμάνσεων και το θέμα να ειδωθεί με τη λογική ασφαλή ή ανασφαλή σχολεία και όχι ανοικτά η κλειστά». Με τα λόγια αυτά απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο ράδιο Παραπολιτικά FM, στην ερώτηση περί ανοίγματος των σχολείων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να εισακουστούν οι προτάσεις και οι διαφωνίες των ειδικών επιστημόνων, των γιατρών και όχι των πολιτικών ή των δημοσιογράφων, ως οι μοναδικοί γνώστες για τα θέματα της πανδημίας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περί δωρεάν συνταγογράφησης μοριακών και rapid tests, ξεκάθαρα διαφορετική από τις προτάσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, είναι ένα ανακουφιστικό μέτρο για τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία , όπως τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, σε περιπτώσεις τετραμελούς ή πενταμελούς οικογένειας για τη διενέργεια εξετάσεων λόγω κορονοϊού φτάνουν να επιβαρύνονται με 200-300 ευρώ την εβδομάδα. Παράλληλα επανέφερε την πρόταση που είχε υποβάλλει ως ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία περί αφαίρεσης από το εισόδημα και μη φορολόγησης των δαπανών που αφορούν έξοδα και θεραπείες λόγω κορονοϊού σε πολίτες φτωχών και λαϊκών στρωμάτων, των οποίων η οικονομική κατάσταση ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια διαθέσιμου εισοδήματος.

Σε όλους αυτούς που θεωρούν σπατάλη τη δωρεάν συνταγογράφηση ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε πως «Δεν νοείται κοστολόγηση στη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής», ενώ υπενθύμισε την υποκριτική τακτική των κυβερνώντων όταν «λεφτά υπάρχουν» για τα πρόσφατα εξοπλιστικά προγράμματα και για το όργιο αναθέσεων εκατομμυρίων ευρώ με πρόσχημα την πανδημία.