ΠΗΓΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ FOCUS 103.6 FM ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κριτική με αρκετή δόση… χιούμορ άσκησε στην κυβέρνηση ο βουλευτής, αναπληρωτής Τομεάρχης και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση…. «θαυματοποιών».

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Αλεξιάδης απάντησε για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ, λέγοντας (0:30) «Δεν ανησυχώ, γιατί έχουμε μία κυβέρνηση θαυματοποιών. Όταν δηλαδή παρίστανται υπουργοί, δήμαρχοι ή περιφερειάρχες της κυβέρνησης σε εκδηλώσεις και είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, εκεί ο κορωνοϊός δεν κολλάει, διότι οι υπουργοί έχουν βρει κάποιο θαύμα, έχουν βρει κάποιο τρόπο και δε μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Όταν μαζεύεται η νεολαία σε διάφορους χώρους, ή όταν γίνονται κάποιες εκδηλώσεις σε μαγαζιά, που κακώς μαζεύονται γιατί υπάρχει κίνδυνος, εκεί πηγαίνει η αστυνομία και βάζει πρόστιμα ή χτυπάει τη νεολαία».

Η κυβέρνηση να επιπλήξει πρώτα τα δικά της στελέχη για ανευθυνότητα απέναντι στον κορωνοϊό

Ο κ.Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι (1:03) πρέπει αυτή η κυβέρνηση να απαντήσει με σοβαρότητα αν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα και αν υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να δώσει παράδειγμα επίπληξης στα πολιτικά στελέχη της, που είτε σε συσκέψεις στην Ξάνθη πριν από κάποιους μήνες, είτε στην πλατεία Ομονοίας, είτε τελευταία έξω από την Αγία Τριάδα στον Πειραιά, έδειξαν, ότι δεν υπάρχει αίσθημα ευθύνης, ότι υπάρχει αίσθημα ανευθυνότητας. Καταλαβαίνω την ανάγκη παραγόντων της κυβέρνησης να προβληθούν και να έχουν μία σχέση με ΜΜΕ, γίνεται και ανασχηματισμός και χρειάζεται αυτό το πράγμα, αλλά πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία».

«Καταστροφικές συνέπειες» από ενδεχόμενο νέο lock down

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, τόνισε πως (2:02) “με ανησυχεί πάρα πολύ και πολύ έγκαιρα εμείς αφήσαμε στην άκρη την όποια αντιπολιτευτική διάθεση και στο θέμα του κορωνοϊού και στα εθνικά ζητήματα και στο θέμα της κρίσης στον Έβρο και σε πολλά άλλα ζητήματα. Στηρίξαμε την κυβέρνηση, παρότι είναι δύσκολο αυτό και κοστίζει πολιτικά στην αντιπολίτευση. Στηρίξαμε την κυβέρνηση και ειδικά στα ζητήματα της οικονομίας. Μία επαναφορά στο lock down, ένα κλείσιμο επιχειρήσεων, ειδικά την τουριστική περίοδο σε αυτό το αντικείμενο, θα έχει καταστροφικές συνέπειες”, ενώ έκανε αναφορά στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, που έκανε λόγο για ύφεση 10%, έλλειμμα 5% και ανεργία πάνω από 31%.

Πρώτο καλοκαίρι από το 1974, που η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει «θερμό» επεισόδιο

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ.Αλεξιάδης επανέφερε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς φέτος δεν φοβάται για τον τουρισμό. (13:11) «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, η κυβέρνηση επιλέγει με μικροπολιτικά κριτήρια να χειριστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο έχει και μία πολύ σημαντική παράμετρο: Είναι το πρώτο καλοκαίρι από το 1974, στο οποίο η Τουρκία λόγω έλλειψης τουριστικού ρεύματος, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει “θερμό” επεισόδιο. Άρα από εμάς χρειάζεται αποφασιστικότητα, εθνικό μέτωπο και χρειάζεται η πολιτική μας να μην εξυπηρετεί τα πολεμοκάπηλα σχέδια της Τουρκίας», κατέληξε ο κ.Αλεξιάδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Τρ.Αλεξιάδη στον FOCUS FM, εδώ: