Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τις εκλογές της 21ης Μάη, ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον ψήφισαν και όσους τον στήριξαν στον προεκλογικό του αγώνα, ενώ σαν ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ δήλωσε παντοτινός στρατιώτης στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζοντας τη θέλησή του για προγραμματική αντιπαράθεση τη νέα προεκλογική περίοδο που θα καταδείξει τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων, μίλησε για το δημοσιοποιημένο από 18/9/21 και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με ετήσιο κόστος 5,6 δις. Στη συνέχεια υπενθύμισε τα ψέματα που έλεγαν κυβερνητικά στελέχη για την κοστολόγηση ανεμίζοντας διάφορα χαρτιά, μην απαντώντας στις συνεχείς προκλήσεις του στη Βουλή για δημοσιοποίηση κάποιου επίσημου εγγράφου και το αποκορύφωμα της τηλεοπτικής εμφάνισης Σκέρτσου με ψεύτικο, ανυπόγραφο έγγραφο, δήθεν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…

Παράλληλα αναφέρθηκε στην τεράστια απάτη που επιχειρεί η ΝΔ, η οποία αποκαλύφθηκε ακόμα και μέσω αρθρογραφίας στην «Καθημερινή», καθώς οι προεκλογικές της εξαγγελίες δεν έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2023-26 που υποβλήθηκε στην Κομισιόν, γιατί έγιναν μετά την κατάθεσή του… Αποκαλύπτοντας ότι ακόμη και «η Fitch χαρακτήριζε αισιόδοξες τις δημοσιονομικές προβλέψεις και σημείωνε πως στο πρόγραμμα 2023-26 δεν έχουν συμπεριληφθεί οι τελευταίες προεκλογικές υποσχέσεις» απηύθυνε τη συγκεκριμένη ερώτηση στον εκπρόσωπο της ΝΔ «Γιατί η ΝΔ δεν συμπεριέλαβε στο Μεσοπρόθεσμο τις εξαγγελίες που έκανε στην προεκλογική περίοδο;» χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και σε οριστικοποιημένα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών από τα οποία προκύπτει ότι το πρώτο 4μηνο του τρέχοντος έτους έχουν αντληθεί 1,6 δις φορολογικά έσοδα παραπάνω από τον προϋπολογισμό, ενώ το 2022 το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 7,1 δις παραπάνω φορολογικά έσοδα από το 2021, εκ των οποίων τα 4,9 δις αφορούσαν έμμεσους φόρους. Επιπλέον αναφέρθηκε σε συγκριτικά στοιχεία που αποδομούν την προπαγάνδα των φορολογικών μειώσεων καθώς αποδεικνύεται ότι παρόλο που τα φυσικά πρόσωπα μειώθηκαν, ο ΕΝΦΙΑ των φυσικών προσώπων αυξήθηκε το 2023 σε σχέση με το 2022 κατά 6,1 εκατ.

Η καθόλου ψύχραιμη αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κυρανάκη, με δήθεν διευκρινιστικές ερωτήσεις, μόνιμες διακοπές, λογοπαίγνια μεταξύ «εσόδων από φόρους ή φορολογικά έσοδα», αποδεικνύουν τον απόλυτο πανικό, όταν η συζήτηση εδράζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι στην εικονική ειδυλλιακή πραγματικότητα του νεοδημοκρατικού αφηγήματος. Η εξήγηση Κυρανάκη ότι τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν λόγω …αύξησης των εισοδημάτων και …αύξησης της κατανάλωσης, είναι ένα ακόμη δείγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα πράγματα. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι «Είναι ο πληθωρισμός, ηλίθιε…», αλλά στα σίγουρα είναι η συνέχεια της παλαιότερης δήλωσής του ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα μακαρόνια γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα… στη γελοιότητα των απόψεων ας προστεθεί και ο εξωραϊσμός που επιχείρησε φέρνοντας ως παράδειγμα ανάπτυξης και επενδύσεων τη Ρουμανία, χώρα με διαλυμένο κοινωνικό κράτος, που δείχνει ξεκάθαρα τι μας επιφυλάσσουν για το μέλλον.

Η αλαζονεία και η τοξικότητα που εκπέμπει η ΝΔ, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης φαίνεται από τη χυδαία ανάρτηση του διορισμένου, μετακλητού της κυβέρνησης και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Ψαριανού, που αποκαλεί τους εκπαιδευτικούς «καθάρματα, σκουλήκια, αλήτες, αρχιμαφιόζους». Είδηση που όπως είπε, εσκεμμένα “θάφτηκε” από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και αναρωτήθηκε αν η ΝΔ τον καλύπτει ή θα τον διαγράψει από μέλος της.

Μιλώντας για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση έστειλε μήνυμα για ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εμποδίσει τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της ΝΔ, θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, θα πιέσει για ρυθμίσεις δανείων, για αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις, για το σταμάτημα της υπερφορολόγησης των πολιτών, που θα αγωνιστεί για ένα κράτος πρόνοιας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: