Η τραγική θέση στην οποία βρίσκονται τα στελέχη της ΝΔ αποδεικνύεται καθημερινά στις ζωντανές εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια. Όση και να είναι η στήριξη που τους προσφέρουν, η προσπάθεια να καλύψουν τον κυκεώνα σκανδάλων στον οποίον εμπλέκονται εκλεγμένοι συνάδελφοί τους, βουλευτές και ευρωβουλευτές, τους οδηγεί σε …λεκτικές υπερβάσεις. Σε βραδινή εκπομπή του ACTION 24, φιλοξενούμενος ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε ερώτηση για τα σκάνδαλα των ημερών άκουσε ευρωβουλεύτρια της ΝΔ να λέει πως είναι θυμωμένη, γιατί η χώρα δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση (!) και πως ο εμπλεκόμενος βουλευτής κ. Χειμάρας έφυγε γιατί ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (!).  

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στις ουσιαστικές διαφορές που υπάρχουν στο πολιτικό φάσμα, στη διαφοροποίηση από τις “γαλάζιες ακρίδες”, τις οποίες προσπαθούν να λειάνουν και να καλύψουν οι χρυσαυγίτικες λογικές “όλοι είναι ίδιοι”, λέγοντας : «Δεν μένουμε στις ίδιες γειτονιές, δεν μένουμε στα ίδια σπίτια, δεν έχουμε την ίδια οικονομική επιφάνεια, δεν έχουμε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς το “μαύρο” πολιτικό χρήμα, αυτό που συσσωρεύουν κάποιοι για να ζήσουν δέκα γενιές, τους βοηθά να εκλεγούν.   Ούτε ο κ. Χειμάρας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραμένει στη ΝΔ και δεν τον έχουν διαγράψει, ούτε οι άλλοι 3 βουλευτές που διαβάζουμε στις παραπολιτικές στήλες φιλοκυβερνητικού τύπου ότι εμπλέκονται σε παρόμοιες δραστηριότητες. Είναι ευθύνη της ΝΔ να αποκαλύψει αν θα είναι ο κ. Χειμάρας υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το ίδιο και για τον κ. Πάτση».

Αντιτιθέμενη στην κριτική που ακούγεται, η παριστάμενη ευρωβουλεύτρια της ΝΔ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγ. Συρίγου «ότι συμφέρει την Ελλάδα μακροπρόθεσμα να προμηθευθεί η Τουρκία αμερικανικά F-16», αναφέρθηκε σε μη πατριωτική αντιπολίτευση (!), επιβεβαιώνοντας το απόφθεγμα περί της χρήσης του πατριωτισμού σαν το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τα όσα «προδοτικά» καταλόγιζε στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά η ΝΔ, τα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών,  τις κατηγορίες περί ανταλλαγής του ονόματος της Μακεδονίας με τις συντάξεις κ.α. και τόνισε τη βαθιά του ανησυχία «όταν αυτή την περίοδο και τη στιγμή που η Τουρκία καθημερινά χρησιμοποιεί επιθετική, απειλητική φρασεολογία, Έλληνας Υπουργός, που παραμένει στην κυβέρνηση, με τις δηλώσεις του συμφωνεί με την αγορά των F-16. Είναι δηλώσεις που δεν ευνοούν τα εθνικά συμφέροντα, αλλά είναι ο “λαγός” της πολιτικής Μητσοτάκη που ετοιμάζεται για τη μεγάλη κωλοτούμπα στα εθνικά ζητήματα. Είμαστε εδώ για να μην το επιτρέψουμε».

Μιλώντας για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και ακούγοντας την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ να υιοθετεί το σύνθημα “Αυτοδυναμία ή Θάνατος”(!), ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε αρχικά στις αντίθετες απόψεις που ακούστηκαν ακόμη και από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη που άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με την Ελληνική Λύση. Στη συνέχεια κλείνοντας, μίλησε για την «ανάγκη  μιας σταθερής κυβέρνησης που θα προκύψει μόνο μέσω της ενίσχυσης των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που από το βράδυ των εκλογών της απλής αναλογικής, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία θα αναλάβουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη».