Το τέλος των προεκλογικών παραμυθένιων υποσχέσεων της ΝΔ ήρθε με τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και του προϋπολογισμού, δήλωσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης, στο OPEN.

Αποκάλυψε δε την κυβερνητική προπαγάνδα που διαχέεται στα μέσα ενημέρωσης περί προϋπολογισμού που φέρνει μειώσεις στη φορολογία, αναγκάζοντας τον παριστάμενο Υπουργό κ. Βορίδη να παραδεχτεί την αύξηση της φορολογίας στους αλιείς.

Χαρακτήρισε άδικες τις μειώσεις των φορολογικών επιβαρύνσεων, με τα νομοθετήματα της ΝΔ, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως φορολογούμενος με εισόδημα 24.000 € και ένα παιδί να έχει μηδενική μείωση φόρου, ενώ αντίστοιχα φορολογούμενος με 800.000 € εισόδημα να έχει μείωση φόρου περίπου 10.000 €.

Παράλληλα υπενθύμισε τα προεκλογικά αφηγήματα της ΝΔ περί μείωσης των 29 “άδικων φόρων” του ΣΥΡΙΖΑ, για τους οποίους δεν αναφέρεται πλέον τίποτα, ενώ στα μυθεύματα περί “ανάπτυξης”, αναρωτήθηκε αν οι μειώσεις της φορολογίας στα συμβόλαια για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ έχουν σχέση με την ανάπτυξη, όπως και οι διάφορες “πονηρές” τροπολογίες που ευνοούν φοροφυγάδες, λαθρέμπορους και οικονομικούς απατεώνες .

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο προϋπολογισμός δεν απαντά στα αιτήματα της κοινωνίας, αλλά δίνει πολλά σε λίγους, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές μετά την ψήφισή του να ακούμε δηλώσεις από τον Πρωθυπουργό και από Υπουργούς για θετικά μέτρα που πρόκειται να φέρουν, αλλά τα οποία δεν συμπεριέλαβαν στα ψηφισθέντα.

Για την κυβερνητική προπαγάνδα όμως ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, μιλώντας για απόκρυψη στοιχείων από τα μέσα ενημέρωσης, για πίνακες που ο ίδιος κατέθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, όπου με συγκεκριμένα στοιχεία και αναφορές σε συγκριμένα νομοσχέδια, απέδειξε τις μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσον ήταν μεγαλύτερες από αυτές της ΝΔ, αλλά η είδηση δεν έπαιξε πουθενά.