Συντονισμένη προσπάθεια από ΝΔ και Μαξίμου να υπάρχει συσκότιση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση φαίνονται από τις επικρίσεις που δέχεται ακόμα και από πρωτοκλασάτα στελέχη της όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, εκτός της ΝΔ, είναι απέναντι στην κυβέρνηση στα όσα κάνει στο θέμα των παρακολουθήσεων και δεν υπάρχει το κυβερνητικό προπαγανδιστικό αφήγημα περί συντονισμού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και είναι απομονωμένη όχι μόνο στο θέμα των υποκλοπών αλλά και στα θέματα της οικονομίας, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και σε μια σειρά ζητήματα που θα μας οδηγήσουν μέχρι τις εκλογές.  Βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς πέρυσι ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ είχε πει ότι οι αυξήσεις θα απομειωθούν ή θα εξαφανιστούν.

Αναφορικά με το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης και τη στάση του ΚΚΕ ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι αν οι επόμενες εκλογές δώσουν δυνατότητα να υπάρχει κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ, το ΚΚΕ τι θα κάνει, θα οδηγήσει ξανά τη χώρα στις εκλογές;  Πρέπει  να απαντήσει το ΚΚΕ. Να θυμίσω ότι ο λαός εκλέγει βουλευτές και οι βουλευτές εκλέγουν κυβέρνηση. Αν από την επόμενη Βουλή μπορεί να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση, θα είναι μεγάλη ευθύνη για όποιον σαμποτάρει και υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια. Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του.