«30 μέρες για τη μεγάλη πολιτική μάχη και δεν χρειάζεται οτιδήποτε που να θολώνει την εικόνα. Σαφέστατη η θέση του κόμματος και του Προέδρου» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV σε ερώτηση περί “κυβέρνησης ηττημένων” και συμπλήρωσε πως κατά την εκτίμησή του «δεν βγαίνει και αριθμητικά, καθώς για κυβέρνηση συνεργασίας απαιτείται προγραμματική σύγκλιση. Αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ επιτίθενται συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους τόνους».

Ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε τη συνάντηση Σόλτς – Τσίπρα στο Βερολίνο «η επιλογή μιας ηγετικής μορφής της Ευρώπης να συναντηθεί με τον Έλληνα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαρύνουσας σημασίας και σημαντική δημοσκόπηση».

Παράλληλα στην ερώτηση για πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού των δυο μεγάλων κομμάτων, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, απάντησε αρνητικά μιλώντας για τις μεγάλες προγραμματικές διαφορές που υπάρχουν σε όλους σε τομείς όπως π.χ. της οικονομικής πολιτικής, της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, τις απόψεις για το τραπεζικό σύστημα κ. α.

«Επί 4 χρόνια, με την αρμοδιότητά μου ως αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ καλώ το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τις φορολογικές ρυθμίσεις στα κατατεθειμένα νομοσχέδια κ.λπ. Δεν δέχτηκαν να γίνει ούτε μια σχετική συνεδρίαση. Απλά καλούσαν ορισμένους φορείς, τους έδιναν για τρία λεπτά τον λόγο, “δήθεν” διαβούλευση». Απευθυνόμενος δε στους παρουσιαστές δημοσιογράφους είπε «Μπορείτε να κανονίσετε εσείς ένα debate; Δεν δέχονται ούτε τηλεοπτικά να κουβεντιάσουμε».

Στη συνέχεια αναλύοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας , αναφέρθηκε αφενός στις μεταβιβάσεις των “κόκκινων” δανείων στα funds που είχαν ξεκινήσει πριν το 2015 και αφετέρου στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους πλειστηριασμούς τα λαϊκά και φτωχά στρώματα, φέρνοντας ως παράδειγμα κατοικίες λίγων δεκάδων τετραγωνικών μέτρων στη γειτονιά του τη Νίκαια. Αναφέρθηκε σε θλιβερές εικόνες που μπορούμε να ζήσουμε εξαιτίας του μεγάλου αυτού κοινωνικού προβλήματος, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τις τράπεζες «Ας προσέξουν οι τράπεζες το φαινόμενο του “ντόμινο”. Αν προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς κ.λπ., θα υπάρξει πρόβλημα στις τιμές των ακινήτων, με συνέπεια πρόβλημα στον ισολογισμό των τραπεζών…».

Με αφορμή την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη ως ίσως τον πιο ικανό Δήμαρχο σε όλη τη χώρα, που κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της Νίκαιας και του Ρέντη. Ευχήθηκε δε να υπάρξει μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττική με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη.

Δείτε το σχετικό video: