«Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι η παραμικρή “τρίχα γίνεται τριχιά” σε ό,τι αφορά την Κουμουνδούρου, ενώ τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν στο Μαξίμου ή στην Πειραιώς δεν παίζουν καθόλου… Βλέπετε σε πολλά ΜΜΕ να παίζει η δήλωση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο ή οι αποκαλύψεις ότι έχουμε κορυφαίο υπουργό που είναι κατά το κοινώς λεγόμενο μπαταχτσής-στρατηγικός κακοπληρωτής;» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης στον Αθήνα 984.

«Ας ξεκινήσει την αυστηρότητα είσπραξης των δανείων το τραπεζικό σύστημα και το δημόσιο από τους πολιτικούς, ας ξεκινήσει από τα κόμματα που χρωστούν 300 και 400 εκατομμύρια και δεν πληρώνουν τίποτα και δεν ρυθμίζουν τα χρέη τους, και μετά ας φτάσουν στα υπόλοιπα…»

Για το θέμα των πλειστηριασμών τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο περίπου τις αναλυτικές του προτάσεις για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, οι οποίες έχουν εξειδικευτεί, επαναληφθεί στη ΔΕΘ και επικαιροποιούνται με βάση τα νέα δεδομένα. Ο βασικός άξονας είναι να λυθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα και να υπάρχει προστασία στην πρώτη κατοικία, στην αγροτική γη ή στην επαγγελματική στέγη. Δεν εννοούμε τον εργοστασιάρχη, τον μεγαλοτσιφλικά ή κάποιον που έχει 10 ακίνητα και είναι μπαταχτσής ή στρατηγικός κακοπληρωτής… Χρειάζεται να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, δεν γίνεται να πετάνε κόσμο στον δρόμο και πρέπει έστω και αυτή τη στιγμή να έρθει ρύθμιση που να το προβλέπει…»

Επιπλέον, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών «πρέπει να αναγκάζει αυτούς που βγάζουν στις πλατφόρμες πλειστηριασμού τα ακίνητα, να αναφέρουν αν πρόκειται για πρώτη κατοικία. Αλλά το υπουργείο ασχολείται με άλλα πράγματα…»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε: «Έχει αρχίσει και κυκλοφορεί πάλι μαύρο πολιτικό χρήμα ενόψει εκλογών. Πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Βλέπω βουλευτές να κόβουν πίτες με 500 και 700 άτομα, να κάνουν τραπεζώματα, να κάνουν ακριβές προεκλογικές εκστρατείες… Να σταματήσει αυτό άμεσα. Δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας, είναι απόκρυψη μαύρου πολιτικού χρήματος».

Ακούστε το ηχητικό: