Λαλίστατοι οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές όταν μιλούν για την περίπτωση “θερμού” επεισοδίου με την Τουρκία, ακατανόητες όμως οι συνεχείς αναφορές τουςστην κινδυνολογία, όταν η χώρα επιδιώκει υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης ενόψει καλοκαιριού ή θέλει να επιδείξει τη δυναμικότητα της στις διεθνείς αγορές εν μέσω κρίσιμης οικονομικής περιόδου. Τι εξυπηρετεί το να βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι υπουργοί και βουλευτές  και να φωνάζουν “λύκος στο μαντρί, λύκος στο μαντρί”; δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο BlueSky ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.   

Απεύθυνε δε το ερώτημα που προκύπτει από τις κινήσεις της κυβέρνησης σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών περί “θερμού” επεισοδίου «για ποιο λόγο αποδυναμώνουμε τον στρατό, τις Ένοπλες δυνάμεις δίνοντας πολύτιμα όπλα από τα ελληνικά αποθέματα και εμπλέκουμε τη χώρα σε ένα πόλεμο, χωρίς να έχουμε κάποιο όφελος; Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Θοδ. Δρίτσας στη Βουλή η κυβέρνηση δεν απάντησε στο πολύ απλό ερώτημα: Τι όπλα δίνουμε, ποια ποσότητα, τι μας κοστίζει; Ξέρουμε ότι δίνουμε όπλα, γενικά, αλλά δεν ξέρουμε ούτε τι, ούτε πόσα,  ούτε τι κοστίζει. Μαθαίνουμε από πολιτικούς άλλων χωρών ότι θα δώσουμε τανκς και θα πάρουμε τανκς που έχουν παρατημένα στα χωράφια… Εάν είναι τόσο κρίσιμα τα πράγματα όπως μας λένε και δεν κοροϊδεύουν και δεν στήνουν άλλο ένα παιχνίδι, αυτό τι σχέση μπορεί να έχει με τη λογική ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και μπορεί να έχουμε “θερμό” επεισόδιο;»

Αποτυχημένη η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και λάθος σχεδιασμοί «μας οδήγησαν πριν λίγο χρονικό διάστημα σε φωτογραφίες χωρίς γραβάτες, περιγραφές τι έφαγαν και τι ήπιαν, χαλαρή ατμόσφαιρα με όλα λυμένα, αναλύσεις από στελέχη της ΝΔ ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη και η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων… και δεν επιβεβαιώθηκε τίποτε από αυτά».

Αποτυχημένη και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης «παρά την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση, δεν μπορούν να αποκρύψουν από τα μάτια του πολίτη το πόσο κάνει η βενζίνη στο βενζινάδικο, τις τιμές στο σουπερμάρκετ στα βασικά είδη διατροφής. Μπορεί να κάνει κάτι η κυβέρνηση; Έχουμε τεκμηριώσει, έχουμε αναλύσει, τα έχουμε πει πολλές φορές στη Βουλή. Η κυβέρνηση βεβαίως και μπορεί να κάνει. Μπορεί να μειώσει για παράδειγμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ζητάμε αυτό το οποίο ζητούν και φορείς που δεν είναι προσκείμενοι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο. Να προχωρήσει σε περισσότερους ελέγχους στην αγορά, για το θέμα της αισχροκέρδειας. Την πρόταση, διατυπώσαμε πρώτοι εμείς, για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν. Η Κυβέρνηση την έκανε αποδεκτή και τη νομοθέτησε. Πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι και παρεμβάσεις στην αγορά για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις. Η κυβέρνηση όμως δεν έχει την πολιτική βούληση να το κάνει διότι πρέπει να συγκρουστεί με συγκεκριμένα συμφέροντα και επιλέγει την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. Να σας θυμίσω πριν από λίγες μέρες την εικόνα; Υπουργός να πηγαίνει σε ελέγχους σε διυλιστήρια, δήθεν ότι επιβλέπει τους ελέγχους και ελέγχει την αισχροκέρδεια.…εικόνα που προσβάλει και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».