Συνέντευξη στο ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5

Την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει τον προϋπολογισμό ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία συνεχίζει τις ρυθμίσεις-μηνύματα, μετά τον μειωμένο για πλούσιους και πολύ πλούσιους ΕΝΦΙΑ αποδεσμεύει κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ που οι εισαγγελείς δέσμευσαν για υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου κτλ. που δεν έχουν τελεσιδικήσει, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους εφοριακούς, τους αστυνομικούς, τους δικαστικούς, για εν εξελίξει υποθέσεις, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού που αναμένεται σήμερα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι πρόκειται για «προϋπολογισμό-επιβεβαίωση της οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο ως σήμερα δεν έχουμε δει στην οικονομία, πλην πυροτεχνημάτων, ποιες είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά την πρώτη κατοικία, για την οποία χτες υπήρξε η είδηση ότι θα παραταθεί για τέσσερις μήνες το υφιστάμενο πλαίσιο και η διαδικτυακή πλατφόρμα, «όλα έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστες και όχι σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τον Ιούλιο και μετά, αλλά κάποιοι θέλουν να τις πιστώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ». Ήδη το προσχέδιο του προϋπολογισμού «περιγράφει την καλή κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σήμερα περιμένουμε να δούμε το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού όπως εγκρίθηκε και από την ΕΕ», επανέλαβε.

«Ακριβώς», σχολίασε για την επισήμανση ότι εκτελείται ουσιαστικά ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, από άλλες πλειοψηφίες στην Βουλή, αλλά από το Καλοκαίρι, ακόμη «δεν έχουμε δει ποιες είναι οι οικονομικές παρεμβάσεις που θα δείχνουν την πολιτική της ΝΔ σε βασικούς τομείς», πέραν κινήσεων όπως στον ΕΝΦΙΑ που «ευνόησαν κυρίως πλούσιους και πολύ πλούσιους», ή των νέων σκανδαλωδών ρυθμίσεων για τις οποίες θα κληθεί να απαντήσει αύριο στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης στην σχετική επερώτηση του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Και με αυτή και με άλλες παρεμβάσεις, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει αυτή την “γκρίζα περιοχή” των ρυθμίσεων που ευνοούν φοροφυγάδες, λαθρέμπορους, κτλ.».

Η μετά από 18μηνο αποδέσμευση λογαριασμών υπόδικων, φοροφυγάδων, κτλ., χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους, εκτιμάται σε κεφάλαια που φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, θύμισε ο κ. Αλεξιάδης, κεφάλαια δεσμευμένα με εισαγγελικές παραγγελίες, ενώ εκτείνονται χρονικά πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, «μιλάμε για τεράστιες υποθέσεις που χρειάζονται χρόνια ερευνών, συνεργασία ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, αλλά και ελληνικών τραπεζών, υποθηκοφυλακίων κτλ. για να συγκεντρωθεί ο όγκος των στοιχείων. Το 18μηνο που δίνει η κυβέρνηση στην ουσία τους δίνει την δυνατότητα να πάρουν τα περιουσιακά στοιχεία, να τα εκποιήσουν ή μεταβιβάσουν και την ώρα της δίκης να μην υπάρχουν χρήματα για να “φέρουν πίσω τα κλεμμένα”».

«Στεφτείτε το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση σε όλους αυτούς που δεν είναι του νόμου και της τάξης, αλλά της ανομίας και της αταξίας, αλλά και το μήνυμα που παίρνουν όλοι αυτοί οι ελεγκτές, των φορολογικών υπηρεσιών, οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, οι εισαγγελείς, οι δικαστικοί λειτουργοί, για τις υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη. Αν το συνδυάσουμε και με τις παραγραφές στην υπόθεση της Siemens, δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι απλώς γκρίζα, γίνονται λίγο μαύρα…», όπως είπε χαρακτηριστικά.