Την εκτίμησή του για τα αποτελέσματα των εκλογών εξέφρασε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό ONE TV, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Τα ειδικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί σταθερότητας. Η μόνη δυνατότητα για σταθερή κυβέρνηση προκύπτει με τη σύγκλιση δημοκρατικών δυνάμεων, που θέλουν να συνεργαστούν, πάνω σε συγκεκριμένο προοδευτικό πρόγραμμα. Ειδικότερα με δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ π.χ. δεν υπάρχουν βασικές προγραμματικές διαφωνίες στα θέματα διαχείρισης της Υγείας ή της Οικονομίας. Πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία για να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Εμείς διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις και πρόσωπα που θέλουν να αλλάξει η χώρα. 

Όσο για τη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά, εκεί που στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με ποσοστό πάνω από 38 % , τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι πως τώρα θα ξεπεράσει το 40 % και οι τρείς βουλευτές του θα γίνουν τέσσερεις».

Με αφορμή το καραμπινάτο σκάνδαλο με το δημόσιο χρήμα του τ. βουλευτή της ΝΔ κ. Χειμάρα και τις απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις του Υπουργού της ΝΔ κ. Συρίγου, ο Τρ. Αλεξιάδης ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό της ΝΔ κ. Γεωργαντά να τον πληροφορήσει αν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ. Ειδικότερα για τις δηλώσεις Συρίγου αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν Υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη να θεωρεί προς το συμφέρον της χώρας μας να πουλήσουν οι ΗΠΑ F-16 στην Τουρκία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Θα είναι προς όφελος μας η Τουρκία να πάρει όπλα; Θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Κίνας ή της Ιαπωνίας ή θα τα πάρει για να σταματήσει να μιλάει και να μας ενοχλεί; Τα εθνικά ζητήματα δεν προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση, αντίθετα χρήζουν πρωτοβουλίας για εθνική συνεννόηση και δημιουργία εθνικού μετώπου απέναντι στην μεγαλύτερη σε ένταση από το 1974, απειλητική φρασεολογία των Τούρκων».

Ο Τρ. Αλεξιάδης  μίλησε για την ανάγκη τήρησης της εθνικής γραμμής που ακολούθησαν ελληνικές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, υπενθύμισε τις δηλώσεις του κορυφαίου παράγοντα της Ομογένειας κ. Ζεμενίδη που χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Συρίγου, στηλιτεύοντας ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας» και συμφώνησε απόλυτα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Σκανδαλίδη που δήλωσε πως τρομάζει με τις απόψεις του κ. Συρίγου, οι οποίες εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Σε παρέμβασή του ο κ. Συρίγος προσπάθησε να πείσει για τις απόψεις του, δηλώνοντας πως καλό θα ήταν να πάρει η Τουρκία τα όπλα με «όρους Μενέντεζ», χωρίς υπερπτήσεις δηλ. πάνω από τα ελληνικά νησιά, με τον Τρ. Αλεξιάδη να απαντά «Τρίτο 24ωρο από τις δηλώσεις του και παραμένει Υπουργός, που σημαίνει πως δεν είναι θέσεις του κ. Συρίγου, αλλά θέσεις της κυβέρνησης. Θέσεις που όπως και το ηγετικό στέλεχος της Ομογένειας κ. Ζεμενίδης  λέει πως δεν είναι θέσεις της ομογένειας και των φιλελλήνων στο Κογκρέσο. Αυτή την περίοδο που η Τουρκία μας απειλεί δεν μπορεί Υπουργός της κυβέρνησης να ασχολείται με το πότε θα πάρει όπλα η Τουρκία. Με την παρέμβασή του τώρα τα έκανε χειρότερα». 

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη σημασία του διαλόγου ως προαπαιτούμενο για τη συγκρότηση αρραγούς εθνικού μετώπου σε ζητήματα με ύψιστο εθνικό ενδιαφέρον, όπως της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Αντί της συζήτησης στη Βουλή, της ενημέρωσης των κομμάτων, η κυβέρνηση με μυστική διπλωματία, όπως και στα ζητήματα της εθνικής άμυνας, δεν ακολουθεί την εθνική γραμμή, που χάραξαν στο παρελθόν οι ελληνικές κυβερνήσεις μην αναγνωρίζοντας την ιδιοκτησία των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.