«Η συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ανέδειξε την πλήρη απουσία αντίληψης του πρωθυπουργού για το τι συμβαίνει στην κοινωνία και την αποτυχημένη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, την ώρα που και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της ΝΔ ομολογούν πως δεν τα βγάζουν πέρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ALERT, ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι αστειότητες που ακούστηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία, η ιστορική μνήμη όμως δεν διαγράφεται και ο ελληνικός λαός θυμάται ποιες πολιτικές δυνάμεις έφεραν τη χώρα στα μνημόνια.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για το δύσκολο αύριο που προοιωνίζουν τα στοιχεία στην οικονομία, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα στον προϋπολογισμό που έφερε η κυβέρνηση, ο οποίος «προβλέπει ένα έλλειμμα, που θα είναι πάνω από 12 δις. Πως θα μπορέσουμε ένα έλλειμμα που είναι πάνω από 12 δις, κάποια στιγμή στο μέλλον, να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα 3 δις; Είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση». Υπενθύμισε δε την καταστροφική για τη χώρα περίοδο των μνημονίων και τόνισε «Αλίμονο αν, μετά από μια περίοδο μνημονιακής βαρβαρότητας, υπάρξει προσπάθεια να επιστρέψουμε σε πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών».

Απέναντι στη γνωστή τακτική της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα και τα λάθη που έχει κάνει, ψάχνοντας να βρει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης εξέφρασε την άποψη, πέρα από οποιοδήποτε πολιτικό και κομματικό κόστος, για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου και μιας μίνιμουμ κοινής συναίνεσης μπροστά στα γκρίζα σύννεφα που σκιάζουν τον ορίζοντα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομικής πολιτικής αλλά και υγειονομικής κρίσης.

Η ανειλικρίνεια που χαρακτηρίζει το κόμμα της ΝΔ, που κάποτε κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντάλλαξε …τη Μακεδονία με τις συντάξεις, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερνε να μη μειωθούν οι συντάξεις τις οποίες ΠΑΣΟΚ – ΝΔ είχαν προηγουμένως πετσοκόψει, φάνηκε και στις κυβερνητικές εξαγγελίες όπου οι κατηγορίες που αποδίδονταν στον ΣΥΡΙΖΑ για επιδοματική πολιτική έγιναν ξαφνικά αναπτυξιακή πολιτική.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην πανδημία και τους εμβολιασμούς. Μίλησε για την εφιαλτική πραγματικότητα, τη συνηθισμένη αντίδραση της κυβέρνησης να μην αναγνωρίζει κανένα λάθος της, αλλά και την παραπληροφόρηση που αναφέρεται π.χ. στην ύπαρξη 1300 κλινών ΜΕΘ, αλλά όχι στην έλλειψη μηχανημάτων ή προσωπικού που μπορεί να στηρίξει μια κλίνη ΜΕΘ. «Να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο εφησυχασμός και η προσπάθεια να ρίξουν όλο το βάρος στο θέμα του εμβολιασμού είναι λάθος. Πρέπει να υπάρξουν μέτρα προφύλαξης που δεν υπάρχουν, να υπάρξουν έλεγχοι που δεν υπάρχουν. Πρέπει βεβαίως η κυβέρνηση να κάνει διάλογο και να πείσει τους πολίτες εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί και όχι να χαϊδεύει τα αυτιά ανεμβολίαστων και ακραίων κύκλων».