Με την ακρίβεια να έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, με τους αυξημένους  λογαριασμούς ενέργειας να αποτελούν δυσβάσταχτα φορτία και τις αυξήσεις στα καύσιμα να θέτουν περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, η απάθεια των κυβερνητικών παραγόντων στην αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελεί πρόκληση.

Ξεκινώντας την ομιλία μου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 11/4 δημοσιοποίησα το αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων περί καταβολής της μισθοδοσίας τους νωρίτερα αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την 21η Απριλίου, αντί της καθορισμένης 27ης Απριλίου,  ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους εν όψει του Πάσχα. Επιχειρηματολόγησα σχετικά για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους εν μέσω της ακρίβειας, κατέστησα σαφές ότι οι πληρωμές θα καλύψουν καταναλωτικές ανάγκες και “θα πέσουν” στην αγορά και κατέθεσα μάλιστα στα Πρακτικά (*) σχετικό αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συζητήσω.

Η πίεση συνεχίστηκε και εκτός Βουλής και σήμερα 13/4 διαβάζω πως το εν υπνώσει Υπουργείο Οικονομικών, επιτέλους αντέδρασε και σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «με κοινωνική ευαισθησία … προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022».

Την ώρα που καθημερινά αποδεικνύονται «ελλιποβαρείς» και ότι δεν έχουν καν την ικανότητα να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία, οι αναφορές περί “κοινωνικής ευαισθησίας”, αποτελούν άλλο ένα ανέκδοτο στη συλλογή αυτής της κυβέρνησης.

 

(*)