Η σοβαρότητα της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται όχι μόνο στην υπεύθυνη στάση που έχει κρατήσει στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό, στην κρίση στον Έβρο, στην υγειονομική κρίση, αλλά και στα ζητήματα της οικονομίας, καθώς από την πρώτη στιγμή ζήτησε την αξιοποίηση του αποθεματικού που άφησε σαν κυβέρνηση, προς όφελος της κοινωνίας.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στους προβληματισμούς των πολιτών και στα αιτήματα των φορέων επαγγελματικών κατηγοριών. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να υλοποιήσει με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος το αίτημα δημιουργίας ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, κίνηση που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα του δημοσίου.

Το μέγεθος της  επερχόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης όμως δεν είναι αντιληπτό από την κυβέρνηση.  Ο Τρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε στοιχεία από την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που αναφέρονται σε ανεργία πάνω από 31 % και έλλειμμα 5% στο τέλος του έτους και τόνισε πως η λήψη άμεσων μέτρων είναι επιτακτική. Οι κυβερνητικές δηλώσεις παραμένουν στον χώρο των εξαγγελιών με πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια μέχρι την υλοποίησή τους. Η καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σύστημα της ΕΡΓΑΝΗ, με τη ΔΕΗ, με τις συναλλαγές τους με τις Εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. δείχνουν την πραγματικότητα .