Με κοινοβουλευτική Αναφορά για την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την αποστομωτική απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στις προκλητικές δηλώσεις της κ. Κεραμέως για την ύπαρξη κενών στα σχολεία της χώρας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Υπουργός Παιδείας όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!)

Οι χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς, τα χιλιάδες κενά που θα ανακάλυπτε με μια απλή ερώτηση στις υπηρεσίες του Υπουργείου και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χάνονται κάτω από επικοινωνιακά τρικ και κακοστημένες φιέστες.

Με μεγάλη του λύπη και σύμφωνα με την προτροπή της κ. Κεραμέως, ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας πληροφορεί αρμοδίως ότι ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων παραμένουν τα κενά που περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου στα μαθήματα της Πληροφορικής, της Κοινωνιολογίας και της Οικονομίας, ενώ οι ωρομίσθιοι καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου, που έχουν ήδη επιλεγεί, δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στο σχολείο.

Οι γονείς, έχοντας εξαντλήσει πλέον τα όρια της υπομονής τους, βλέποντας τη συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών τους απαιτούν εδώ και τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ζητά ενημέρωση από την Υπουργό.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 Αναφορά

 Προς την

 Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 Θέμα : Απαράδεκτη η απώλεια διδακτικών ωρών, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Αρ. Πρωτ. 18/20-10-2022) μέσω της οποίας εκφράζει τα αιτήματά του για την κάλυψη όλων των κενών στο σχολείο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και την τοποθέτηση καθηγητών χορού και κινηματογράφου που έχουν ήδη επιλεγεί.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι παρόλο που έχουν περάσει τουλάχιστον 20 μέρες από τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων των ωρομίσθιων καθηγητών χορού και κινηματογράφου, δεν έχουν φανεί οι καθηγητές σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, ενώ τα κενά στο σχολείο περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες σε μαθήματα της Γ Λυκείου και συγκεκριμένα 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας θεωρεί μείζονος σημασίας το να ξεκινά η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές και παράλληλα ζητά να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ για την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας για την ικανοποίηση των αιτημάτων που καταγράφει αναλυτικά στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Αθήνα, 21-10-2022

 Ο καταθέτων  Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Αριθμ. Πρωτ. 18/20-10-2022

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Ευαγγελινός Κωστής: 6942469547

Μπενέτος Αντώνης: 6936596736

Προς:

 

α) Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

β) Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή

γ) Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρο Κόπτση

δ) Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

 

Κοινοποίηση:

α) Κοινοβουλευτικές ομάδες

β) Πανελλήνια Ένωση Γονέων

Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

γ) ΜΜΕ

 

 

Θέμα: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Τα κενά στο σχολείο μας, ένα μήνα μετά το άνοιγμα παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή! Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να της επισημάνουμε τα παρακάτω…..:

1ον Παρά τη δημοσίευση για πρώτη φορά τόσο γρήγορα των οριστικών πινάκων των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχουν περάσει τουλάχιστον είκοσι ημέρες και δεν έχουμε δει τους καθηγητές στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα καλλιτεχνικά της χώρας.

2ον Τα κενά που παραμένουν από την αρχή του σχολικού έτους και περιλαμβάνουν και διδακτικές ώρες της Γ΄ Λυκείου είναι : 10 ώρες πληροφορικής, 6 ώρες κοινωνιολογίας και 6 ώρες οικονομίας

3ον Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την έγκαιρη μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ την απόκτηση πτυχίου ΠΕ κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας, να ξεκινάει η σχολική χρονιά χωρίς κενά σε καθηγητές, ώστε απερίσπαστα να αφιερώνονται στη γνώση και τη μάθηση. Επιζητούμε το αυτονόητο: την ύπαρξη ενός δημόσιου σχολείου, κατάλληλα στελεχωμένο με καθηγητές και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Ενός δημόσιου σχολείου που θα λειτουργεί υπέρ του μαθητή, του καθηγητή, της κοινωνίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα 2/3 των μαθητών μας να μην παρακολουθούν τα μαθήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθητές του Λυκείου, που μεθαύριο θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες ισότιμα με τους μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών σχολείων, να μην διδάσκονται τα προαναφερόμενα μαθήματα.

Τα όρια της υπομονής μας έχουν πλέον εξαντληθεί, καθώς βλέπουμε την συστηματική υποβάθμιση των στοιχειωδών λειτουργιών του σχολείου μας και την υπονόμευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

1) Να καλυφθούν όλα τα κενά στο σχολείο μας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 2) Να τοποθετηθούν οι καθηγητές χορού και κινηματογράφου, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε άμεση συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

           Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Ευαγγελινός                                                                            Αντώνης Μπενέτος

 

 ΥΣ: Την παρούσα επιστολή συνυπογράφει η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κ. Π. Σταθοπούλου