Στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, το αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη για ένταξη στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων των  13ου -18ου – 19ου – 26ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας, τα οποία εξαιρέθηκαν σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄5151/4-10-2022 .

Με αναφορά του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με την ένταξη των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα.

Στο δελτίο τύπου η ‘Ένωση και οι συνυπογράφοντες Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 4 Δημοτικών Σχολείων της Νίκαιας αποκαλούν ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τον διαχωρισμό σχολείων της ίδιας πόλης και υπενθυμίζουν ότι το αίτημα για την παροχή 850 γευμάτων που ισοδυναμεί με την ένταξη των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα, είχε αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς από τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς όπως φαίνεται να ληφθεί υπόψη.

Με τα οικονομικά προβλήματα να έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά των λαϊκών συνοικιών, όπως της Νίκαιας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων και απαιτεί να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε οι μεν μαθητές να λαμβάνουν σχολικό γεύμα, οι δε οικογένειες να τύχουν οικονομικής  διευκόλυνσης.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoυς

κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κα. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: Όχι στον διαχωρισμό, σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία της Νίκαιας

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά το Δελτίο Τύπου της 6ης.10.22, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη το οποίο συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 13ου -18ου – 19ου – 26ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας μέσω του οποίου εκφράζουν την αντίθεσή του στην εξαίρεση από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων 2022-2023 των παραπάνω τεσσάρων Δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, εκφράζει την έκπληξή της για την εξαίρεση, θεωρώντας απαράδεκτο και προκλητικό τον διαχωρισμό σχολείων της ίδιας πόλης σε «προνομιούχα» και μη υπενθυμίζοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβαν υπόψη το αίτημα της Ένωσης που είχε υποβληθεί από την 21η.07.2022 για 850 επιπλέον γεύματα ώστε να ενταχθούν τα παραπάνω σχολεία στο πρόγραμμα.

Με τα οικονομικά προβλήματα να έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά των λαϊκών συνοικιών, όπως της Νίκαιας, η ένταξη όλων των σχολείων στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα θα διευκόλυνε σημαντικά πολλές οικογένειες.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ιωαν.Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων και απαιτεί να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να λαμβάνουν σχολικό γεύμα.

Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας. 

Αθήνα, 07-10-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

==================================================================

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 50- ΝΙΚΑΙΑ τηλ.2104924552 – E-MAIL: esgnikaias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την εξαίρεση των 4 δημοτικών σχολείων Νίκαιας από το πρόγραμμα των «Σχολικών Γευμάτων 2022-2023»

Για μια ακόμη διαπιστώνουμε με έκπληξη την εξαίρεση από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄5151 από 4-10-2022.

Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβαν υπόψη τους σχετικό αίτημά μας από 21.07.2022 με το οποίο θέταμε την επιτακτική ανάγκη της ένταξης των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα ζητώντας 850 επιπλέον γεύματα έτσι ώστε να καλυφθούν και τα εν λόγω σχολεία.

Θεωρούμε απαράδεκτο αλλά και προκλητικό να ξεχωρίζουν τα σχολεία σε ¨προνομιούχα¨ και μη και μάλιστα στην ίδια πόλη με αποτέλεσμα την κατηγοριοποίησή τους δημιουργώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων διαχωρισμών, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει σημαντικά πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση με αυτήν τους την αυθαίρετη απόφαση φαίνεται να μη συμμερίζονται την αγωνία των οικογενειών αυτών και να αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς και χρηματικό κόστος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωαν. Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων μας και απαιτούμε να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε όλοι οι μαθητές μας να λαμβάνουν σχολικό γεύμα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες διεκδικώντας ό,τι δικαιούνται τα παιδιά μας.

Το Δελτίο Τύπου το συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων Νίκαιας.

Νίκαια

6/10/2022