Σαν άλλη μια αποτυχία στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, χαρακτήρισε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, την απουσία της χώρας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, μίλησε για αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ως αποτέλεσμα λανθασμένης τακτικής και εξωτερικής πολιτικής. Κάλεσε τους κυβερνώντες να αλλάξουν κατεύθυνση, εκφράζοντας χαρακτηριστικά την αντίθεσή του, την ώρα που αναφερόμαστε στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση εθνικών μας θεμάτων, να υπάρχουν πρωθυπουργικές δηλώσεις που επικροτούν ενέργειες που καταπατούν το διεθνές δίκαιο.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε τις επιτυχίες που είχε καταγράψει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η χώρα, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία της σε παρόμοιες διασκέψεις, εκπροσωπούμενη σε ανώτατο επίπεδο με τον τότε πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την τωρινή παντελή απουσία της χώρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδυναμία της κυβέρνησης της ΝΔ να διαχειριστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, όπου η ανεπάρκεια τους κατάφερε τον αριθμό των 15 χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στα νησιά τον Ιούλιο με την αλλαγή της κυβέρνησης, να τον εκτινάξουν στους παραπάνω από 50 χιλιάδες εγκλωβισμένους με αποτέλεσμα τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση.

Καταδικάζοντας το χθεσινό γεγονός του ξυλοδαρμού από ακροδεξιά στοιχεία δημοσιογράφου της Deutsche Welle στο Σύνταγμα, δήλωσε πως περιμένει από την Αστυνομία πολύ σύντομα να εντοπίσει τους δράστες και να καταλογίσει τις ευθύνες.

«Όταν διαδηλώνουν ακροδεξιοί, ο νόμος και η τάξη παίρνουν άδεια», δήλωσε ο Βουλευτής, υπενθυμίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα έρχονται σαν αποτέλεσμα της ταύτισης στελεχών της ΝΔ με ακραίους και της κάλυψης που παρείχαν σε αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης μέσω διαβούλευσης και κοινωνικού διαλόγου και όχι μέσω υπουργικών συνεντεύξεων.  Υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο του 2019 με τον «νόμο Κατρούγκαλου», 620 χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους, καταλήγοντας πως «Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με όσα προεκλογικά υποσχόταν», καθώς για πολύ μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων έρχονται αυξήσεις στις κατώτερες ασφαλιστικές εισφορές.