Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ -ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χθές Κυριακή το βράδυ, παρά το προχωρημένο τής ώρας, εκατοντάδες δημοκρατικοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τομέα Δικαιωμάτων, του Τμήματος Προσφυγικής-Μεταναστευτικής πολιτικής και τής Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν από τα νησιά.

Η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο, υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης. Άνθρωποι όπου ο πόλεμος, η φτώχεια, η εξαθλίωση και ο θάνατος τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν.                   

Οι εικόνες που είδαμε τα προηγούμενα 24ωρα από τα “μπάρμπεκιου” μεμονωμένων και περιθωριακών ακροδεξιών, δίπλα στις δομές που φιλοξενούν τους πρόσφυγες, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την Ελληνική κοινωνία. Αντιθέτως, η εικόνα χαμογελαστών προσφυγόπουλων, που κατά τη διάρκεια της αποβίβασης τους από το “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” τα μεσάνυχτα της 10ης Νοεμβρίου, παίρνουν τα μπαλόνια, τα λουλούδια και τις αγκαλιές των δημοκρατικών πολιτών του Πειραιά, μια στιγμή που θα χαραχτεί στη μνήμη τους, είναι μια εικόνα που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα μιας κοινωνίας ανοιχτής που δε φοβάται μην “αλλοιωθεί”, σπάει το φόβο και δεν πέφτει σε λήθη.Την πραγματικότητα της Ελληνικής κοινωνίας.                                            

Το αποψινό κάλεσμα, δεν ήταν μια φιέστα που είχε σκοπό ένα τηλεοπτικό πλάνο, αλλά αποτελεί την εκκίνηση μιας διαρκούς διαδικασίας, υποδοχής και καλωσορίσματος των ανθρώπων αυτών σε κάθε σημείο της χώρας.

Αύριο Τρίτη πρωί, θα βρεθούμε και πάλι στο λιμάνι στις 07:00 για να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες που έρχονται από την Λέσβο.       

                          Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα σβήσουν το σκοτάδι.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Θ. Δρίτσας, Τρ. Αλεξιάδης, Θ. Παπαχριστόπουλος και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκαλης. Επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπελαβίλας και η Ρένα Δούρου

βίντεο-φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας

https://youtu.be/SzRIaedq0JI
https://youtu.be/JzbaBcA8th4