Την πολιτική ήττα που έχει υποστεί το κόμμα της ΝΔ με την αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη, ανέδειξε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο KONTRA CHANNEL, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης.

Η παραζάλη δικαιολόγησης της υποκριτικής στάσης της Υπουργού Πολιτισμού στη διαχείριση του θέματος, οδήγησε τον ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσο να μιλήσει περί «κακομεταχείρισης που υφίσταται η κ. Μενδώνη» από την «πάνω πλατεία, δηλ. από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κάτω πλατεία που είναι η εξωκοινοβουλευτική δεξιά». Στην επαναφορά των ακροδεξιών τεχνασμάτων σύγχυσης και επίθεσης ενάντια στην πρόσφατη ιστορία της χώρας – αντεστραμμένων βέβαια λόγω άγνοιας (;) – ο Τρύφων Αλεξιάδης απάντησε: «Ο τίτλος της επόμενης μέρας, η … “κακομεταχείριση της κ. Μενδώνη”, ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής κριτικής. Η Κυβέρνηση υπέστη την πρώτη μεγάλη πολιτική ήττα, παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτει, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης. Παρά την προσπάθεια αποσιώπησης έχασε αυτή τη μάχη, και όσο κρατάει την κ. Μενδώνη, η σαπίλα φτάνει μέχρι του Μαξίμου και έχει ευθύνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Θα αναγκαστεί σε λίγο καιρό να την παραιτήσει, είναι σαφέστατο αυτό, βεβαίως θα μαλώνουν οι δύο εκπρόσωποι (Σκέρτσος – Ταραντίλης) ο αν είναι παραίτηση για προσωπικούς λόγους ή αν του ζητήθηκε η παραίτηση. Η κ. Μενδώνη τελείωσε πολιτικά και θα φύγει από την πολιτική ζωή, έχοντας στην πλάτη της ένα βαρύ πολιτικό φορτίο. Όχι μόνο από αυτή την υπόθεση, αλλά και για όσα έκανε από την θέση της, όπως για παράδειγμα ο χειρισμός του αρχαιολογικού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Διότι γιορτάζουμε τα 2500 χιλιάδες χρόνια αλλά τι εγκλήματα έκανε εκεί; Το λέω γιατί μας πουλούν “πατριωτισμό και Ελλάδα, Θρησκεία και Ζήτω η ΝΔ”, αλλά όταν έρχεται η ώρα να τιμήσουμε ιστορικούς χώρους όπως της Κυνόσουρας, η κ. Μενδώνη κάνει εγκλήματα γι αυτό έπρεπε να έχει φύγει νωρίτερα».

Συνεχίζοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και διάχυσης ευθυνών που επιχειρείται από μεριάς κυβέρνησης, δηλώνοντας « προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες για τη δεινή πολιτική ήττα και για τη σαπίλα που καλλιεργούν, αλλά να μην ξεχνούμε ότι από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, υπήρχε, -υπάρχει μάλλον, γιατί είναι εν ζωή – και άλλο πολιτικό στέλεχος, που έχει εμπλακεί με δικαστικές ιστορίες με τέτοιο απεχθές έγκλημα. Απεχθές ! Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο και περιμένω να ακούσω την κριτική αυτών που πηγαίνουν στις εκκλησίες και ανάβουν κεριά και προσκυνάνε και κάνουν τον σταυρό τους, γι αυτά τα ζητήματα, όπως περιμένω και την επίσημη θέση της Εκκλησίας, η οποία πολύ σωστά παίρνει θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών ή για άλλα κοινωνικά ζητήματα, νομίζω πως για ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, για τη σαπίλα αυτής της περιόδου, δεν είναι η «Μονή Της Σωτηρίας» η σιωπή».

Η πολιτική κάλυψη που προσφέρει η ΝΔ στην παρούσα στιγμή στην κ. Μενδώνη και η προσπάθεια να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, θολώνοντας την εικόνα, δεν συνάδει με την ξεκάθαρη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή «να έρθουν όλα στο φως, είμαστε το κόμμα που έχουμε ταυτιστεί με το ζήτημα των δικαιωμάτων, της υπεράσπισης των θυμάτων από τέτοια ζητήματα, αλλά και της σεξουαλικής διαφορετικότητας».

Στις αιτιάσεις, τις σοφιστείες και τους ακραίους συνειρμούς που ακούστηκαν από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για θράσος από στελέχη της ΝΔ που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, όταν «ενώ μας ταράξατε με φωτογραφίες με σταυρούς και με κεριά, έχετε στο χώρο σας τέτοια άτομα; Για πείτε μας κ. Ευρωβουλευτή ποια στελέχη σας πήγαν μάρτυρες υπεράσπισης σε παιδεραστή; »

Η ανυπαρξία απάντησης και η προσπάθεια συγκάλυψης, συνοδεύτηκε από την κυβερνητική γραμμή απόσεισης ευθυνών οδηγώντας τον ευρωβουλευτή της ΝΔ να εξαπολύσει επίθεση στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, δηλώνοντας ότι «κοιμόντουσαν όρθιοι (!) και τώρα στέλνουν τον λογαριασμό στη Μενδώνη».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως «ο πολίτης καταλαβαίνει γιατί το ερώτημα εάν πήγαν στελέχη της ΝΔ μάρτυρες υπεράσπισης σε υπόθεση παιδεραστίας έμεινε αναπάντητο. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία πλέον, αρκετά δεδομένα. Ε όχι να μας κουνούν το δάκτυλο αυτοί οι οποίοι ανέχτηκαν στο παρελθόν και ανέχονται και τώρα τέτοια σαπίλα (!)».