Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τους Δ. Μανιάτη και Π. Δημητρολόπουλο, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, με φόντο τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στις οποίες όπως δήλωσε ο λαός θα έχει την ευκαιρία να δώσει την απάντησή του στην κάλπη.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο από όσα κατακτήσαμε από το 2015 και μετά, εάν αλλάξει η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως είπε απέλυσε 15.000 άτομα από το Δημόσιο, ενώ ανέφερε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις 120 δόσεις και υπάρχουν κόμματα εξουσίας που θέλουν να τις καταργήσουν. 

«Έπρεπε να έχουμε πάρει μέτρα νωρίτερα για να μπορέσουμε να τα εξηγήσουμε στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης ασκώντας τη δική του κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης. Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για τα χρόνια της κρίσης και τα εμπόδια που η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει, ενώ ταυτόχρονα παραδέχτηκε και λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς και συμβιβασμούς. Για το ζήτημα των μετατάξεων στη Βουλή, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως υπήρχε μια μορφή κινητικότητας που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΝΔ, πρακτική που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκριτική στάση.

«Πολλές φορές στην πολιτική πρέπει να βλέπεις ποιος εκφράζει μια πολιτική άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά, επί του ζητήματος.