«Κεντρικό θέμα της πολιτικής  ζωής του τόπου η υπόθεση  των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων», κατά τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, «που θα απασχολήσει και θα οδηγήσει στην ώρα της κάθαρσης», την οποία προσδιόρισε στις ερχόμενες εκλογές, «με την προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει και που θα μπορέσει να διερευνήσει όλες τις πτυχές του σκανδάλου».

Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων Kontra News, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε πεπεισμένος πως «η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για τη συγκάλυψη του σκανδάλου», ενώ παράλληλα «κάλεσε να απαντήσουν  στα ερωτήματα που προκύπτουν για τις μαφιόζικες μεθόδους συγκέντρωσης υλικού εκβιασμών οι υπάλληλοι, εισαγγελικοί λειτουργοί κ.λπ. που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη βρωμοδουλειά».

Μιλώντας ειδικότερα για την απόδοση ευθυνών και όσα χυδαία είδαν το φως της δημοσιότητας, απηύθυνε το ερώτημα αν ο κ. Ρωμανός παραμένει μεγαλοστέλεχος στις τάξεις της ΝΔ, αν η Ομάδα ψεύδους και παραπληροφόρησης – κατ΄ ευφημισμό  “Ομάδα Αλήθειας” – εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο της ΝΔ, ενώ κάλεσε τα έντιμα και ικανά στελέχη που βρίσκονται στον χώρο της ΝΔ να τοποθετηθούν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Όσοι σιωπούν είναι σαν να αποδέχονται τον οχετό».  

«Την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν την αναλαμβάνει κανείς εξομολογούμενος στον πνευματικό του και λαμβάνοντας την συγχώρεση. Στην πολιτική ένας είναι ο δρόμος, παραίτηση και ανάληψη πολιτικής ευθύνης και όχι όπως έπραξαν με την παραίτηση του «αυτοφοράκια» του Μαξίμου. Ήρθε όμως η ώρα που ο κ. Μητσοτάκης θα πιεί το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους, θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις και να θυμηθεί ότι επί κυβέρνησής του παρέπεμψε πρώην Υπουργό για …παράβαση καθήκοντος. Αυτό που έχει συμβεί δεν είναι μια απλή παράβαση καθήκοντος, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, την  πολιτική διερεύνηση του θέματος  πρέπει να ακολουθήσει και η ποινική διερεύνηση».

 Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης έθεσε το ερώτημα «πως είναι τόσο δύσκολο με τόσες παρακολουθήσεις να βρουν τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Καραϊβάζ ή ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση του δημοσιογράφου Κουκάκη;» επισημαίνοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους κι ότι οι υπηρεσίες, οι αρμόδιες για την κρατική ασφάλεια δεν έχουν μεταβληθεί σε παρακρατικές και μαφιόζικες».

Κάνοντας δε μια αναδρομή υπενθύμισε ότι «ο Μητσοτάκης πήρε την πολιτική απόφαση να μην υπάρχει αρμόδιος Υπουργός, αλλά να έχει ό ίδιος τον έλεγχο της ΕΥΠ, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα φορτώνει στους άλλους, για ό,τι γίνεται στην ΕΥΠ έχει την πολιτική – και αν εξελιχθεί – και την ποινική ευθύνη. Χρησιμοποίησε υπηρεσία με αρμοδιότητες εθνικής ασφάλειας σε μια κρίσιμη για τα εθνικά μας ζητήματα περίοδο, για να πλήξει πολιτικούς του αντιπάλους».

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των προοδευτικών δυνάμεων δήλωσε πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να χυθεί άπλετο φως, να καταλογιστούν ευθύνες και οι ένοχοι να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ για τις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου από τη Βουλή σχολίασε «δεν είμαι πολύ αισιόδοξος από τη διερεύνηση αντίστοιχων σκανδάλων στο παρελθόν».

Για τον πρωθυπουργό δήλωσε πως «το πολιτικό κεφάλαιο Μητσοτάκη έχει κλείσει, είναι σαφέστατο πως εκτός του κ. Οικονόμου και κάνα δυο υπουργών, κορυφαία στελέχη της ΝΔ προτιμούν την “εύλαλη  σιωπή” τους». Παράλληλα απευθύνθηκε γενικότερα στους πολίτες λέγοντας πως «η λύση δεν είναι η στροφή προς την ακροδεξιά που χέρι-χέρι με τη ΝΔ την βλέπουμε να εξαπολύει τον οχετό της προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη», αλλά και ειδικότερα σε αυτούς του χώρου του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους «να θυμηθούν ποιοι ονειρεύονταν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις με τη ΝΔ ή αγωνιούσαν να μη διασπαστεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ράβοντας κουστούμια σαν Υπουργοί του Μητσοτάκη».  

Κλείνοντας δήλωσε πως δεν περιμένει από τη ΝΔ να διερευνήσει τα θέματα και να δώσει λύση, «υπάρχουν οικογενειακές και κομματικές παραδόσεις στη Δεξιά, που ειδικά αυτή η κυβέρνηση τις τιμά».