«Όσο και να προσπαθεί φιλότιμα η κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ, το παγόβουνο του σκανδάλου Novartis και το παγόβουνο των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων δεν κρύβονται πίσω από παρακρατικές υποκλοπές, δεν κρύβονται πίσω από την προσπάθεια να κυλήσουν την πολιτική ζωή του τόπου στον βούρκο», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή στο ACTION 24.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις του σκανδάλου Novartis, του μεγαλύτερου, όπως το αποκάλεσε σκανδάλου στην ιστορία του τόπου, κατέκρινε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται, με παραφράσεις των κειμένων των αποφάσεων των αμερικάνικων δικαστηρίων δηλώνοντας πως «η πραγματικότητα δεν κρύβεται».

Στις αιτιάσεις δε που ακούστηκαν περί …ιατρικού κυρίως σκανδάλου, υπενθύμισε την τεράστια πολιτική του διάσταση. Η δικαιοσύνη ερευνά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, την ώρα που οι ευθείες παρεμβάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη με προειδοποιήσεις άλλοτε προς εισαγγελικό λειτουργό ότι θα τον πάει φυλακή, άλλοτε με υποδείξεις να σταματήσουν να ασχολούνται με αυτή την υπόθεση και να ασχοληθούν με κάποια άλλη, δείχνουν τι πραγματικά πρεσβεύουν, όταν ανεκδοτολογικά μιλούν, περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ως ντροπή για το πολιτικό σύστημα της χώρας την ύπαρξη απόψεων που χαίρονται και πανηγυρίζουν για τη συμφωνία της Novartis με το αμερικάνικο Δημόσιο, έχοντας πραγματικό σκοπό να σταματήσει η όποια έρευνα και δημοσιοποίηση στοιχείων.  Όπως κατά το παρελθόν υπήρξαν πανηγυρισμοί για τις παραγραφές αδικημάτων, όπως στα σκάνδαλο της Siemens και της λίστας Λανγκάρντ, έτσι και τώρα οι αθώες περιστερές, με τα παραγεγραμμένα αδικήματα κουνούν το δάκτυλο.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις υποκλοπές, στις παράνομες ηχογραφήσεις και στις αστειότητες περί παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως στις συνομιλίες δεν αποδεικνύεται οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση σε επίπεδο φορολογικών, αστυνομικών ή δικαστικών υπηρεσιών. Αντίθετα στις εργασίες της προανακριτικής, οι δικαστικοί που εμφανίζονται από τη ΝΔ πως θα τεκμηριώσουν τις κατηγορίες,  ο μεν ένας αφαιρεί από το γραφείο υφισταμένης του έγγραφα της δικογραφίας, η δε άλλη έχει στα χέρια της υπόθεση που ανάμεσα στους ελεγχόμενους βρίσκεται συγγενικό της πρόσωπο.

«‘Έχουμε φάει πολύ ξύλο και έχουμε αναπνεύσει πολλά δακρυγόνα σε διαδηλώσεις για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της ΝΔ περί απαγόρευσης και περιορισμού των διαδηλώσεων.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις «ρόδινες» για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις και κάλεσε τους παρουσιαστές της εκπομπής ως καλύτερη δημοσκόπηση, να ανοίξουν τα τηλέφωνα του καναλιού ώστε οι τηλεθεατές να εκφράσουν ελεύθερα την ικανοποίησή τους για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης…