Το νομοσχεδιο δημιουργησε στη βουλη ενα πολιτικο Ρουβικωνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 104.6 FM»

ΠΗΓΗ

«Χθες είχαμε μια σύγκρουση μεταξύ της προοδευτικής παράταξης και της συντηρητικής παράταξης και σε αυτή κάποιοι επέλεξαν να στηρίξουμε τον κ. Μπογδάνο και τον κ. Βελόπουλο», σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Αυτό δεν είναι καινούριο νέο. Είναι μια ιστορία από το 2013 και το 2014. Όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αύξανε τα ποσοστά του, οι εταιρίες μας έδειχναν να πέφτουμε» σχολίασε για τις δημοσκοπήσεις ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως «σεβόμαστε τις σοβαρές δημοσκοπήσεις, αλλά οι δημοσκοπήσεις φαίνονται και σε επίπεδο κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι «χθες ήταν μια πρώτη δημοσκόπηση. Τέτοιες θα ακολουθήσουν και άλλες» διαδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή διαδήλωση «αφιερωμένη στα γενέθλια της ΝΔ».

Αναφερθείς στα επεισόδια που ακολούθησαν, «για τις συνθήκες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Αθήνας, για την περίοδο ήταν μια μεγάλη διαδήλωση, η οποία απέδειξε ότι η αστυνομία δεν μπόρεσε επιχειρησιακά να κάνει καλά τη δουλειά της και επέτρεψε τους γνωστούς μπαχαλάκηδες και κάτι περίεργους να διαλύσουν τη διαδήλωση» επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, «αυτό που βλέπω το πρωί είναι στα ΜΜΕ μια προσπάθεια αποδόμησης από όσους διαφοροποιήθηκαν από τη συντηρητική γραμμή ΝΔ και ΚΙΝΑΛ», δηλαδή τους κ. Παπανδρέου και Καστανίδη, υποστήριξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «εγώ στην ομιλία μου συγχάρηκα τον κ. Χρυσοχοϊδη, του είπα σας ευχαριστώ πολύ για το δώρο. Του είπα μπράβο σας που φέρατε το νομοσχέδιο και ευχαριστούμε πολύ που το φέρατε Ιούλιο» σχολίασε ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς αν η έκβαση της ψηφοφορίας προκαλεί πολιτικές αναταράξεις, «το νομοσχέδιο δημιούργησε στη Βουλή ένα πολιτικό Ρουβίκωνα. Από τη μια είναι η ΝΔ, ο κ. Βελόπουλος και το ΚΙΝΑΛ» εξήγησε ο Βουλευτής, κάνοντας λόγο για «πρόβλημα πολιτικό». Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αλεξιάδης παρατήρησε πως «χθες είχαμε μια σύγκρουση μεταξύ της προοδευτικής παράταξης και της συντηρητικής παράταξης και σε αυτή κάποιοι επέλεξαν να στηρίξουμε τον κ. Μπογδάνο και τον κ. Βελόπουλο», τη στιγμή που «κάποιοι επέλεξαν να ταυτιστούν με την προοδευτική παράταξη» τόνισε, με φόντο τη διαφοροποίηση των κ. Παπανδρέου και Καστανίδη.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο σύμπλευσης των κ. Παπανδρέου και Καστανίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, «μα δεν έχουμε αποκρύψει ότι έχουμε απευθύνει εδώ και πολύ καιρό ένα κάλεσμα ενότητας» υπενθύμισε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «ανταπόκριση υπήρχε ως το να μην ταυτιστούν με τις συντηρητικές απόψεις που επέλεξαν κάποιοι άλλοι».

«Υπάρχουν τμήματα της ΝΔ που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, ενώ για το αν κ. Πολάκης εκφράζει την παράδοση της Αριστεράς, “δεν είναι ακριβώς το ίδιο γιατί υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης» αλλά είναι κοινός ο αγώνας κατά της διαπλοκής, κατέληξε.