ΠΗΓΗ

Σε μία εποχή που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και τον δημόσιο χαρακτήρα των εργασιών στα κοιμητήρια της χώρας μας, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει ότι οι Σύνδεσμοι Δήμων πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να μπορούν να λειτουργούν προς όφελος των συμπολιτών μας

Τον Σύνδεσμο Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού ΣΥΝ.ΔΗ.ΚΟ.Σ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, την οποία αποτελούσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Θοδωρής Δρίτσας, η βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Κασιμάτη Νίνα με τους συνεργάτες της κ. Καραγιάννη και κ. Βεργάδου, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς, κ. Αλεξιάδης Τρύφων με τον συνεργάτη του κ. Κασσιό, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης και εκ μέρους του βουλευτή Β’ Πειραιώς κ. Ραγκούση παρευρέθηκε ο συνεργάτης του κ. Νίκας.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Δημοσθένη Σταματάτο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Στέφανο Βαγενά, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μιλτιάδη Θεόδοτο και τη Γενική Γραμματέα, κ. Δανάη Μαρία Χατζηθωμά συζητήθηκε η βελτίωση του χώρου του κοιμητηρίου, η οποία εξυπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή καθώς και το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος στήριξης των συνδέσμων Δήμων που επιτελούν σημαντικό έργο στην κοινωνία. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμφώνησε με τους στόχους της διοίκησης για την ολοκλήρωση του έργου του κοιμητηρίου και την ανάπλασή του, ενώ τέλος υποστήριξε την ανάγκη στελέχωσης του Συνδέσμου.