ΠΗΓΗ

Και ως «τρολάρισμα» στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα μπορούσε να εκληφθεί η απάντηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, όταν κλήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” να σχολιάσει τη νέα “παρέμβαση” του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo Απόστολου Βακάκη.

«Δηλαδή ο Ρουβίκωνας κάνει ακόμη τέτοιες ενέργειες;», διερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης. «Τι κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Εγώ θυμάμαι κάτι δηλώσεις, τον Ιούνιο του ΄19, ότι θα τελειώνουμε με αυτά. Καταδικάζω τέτοιες ενέργειες, αλλά τι κάνει η κυβέρνηση;»

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο ο κ. Αλεξιάδης απάντησε μ΄έναν θρησκευτικό όρο.
«Εγώ ως παλιός αριστερός και ως Χριστιανός, θα κάνω υπακοή, κατά το κοινώς λεγόμενο. Και για το εμβόλιο πρέπει να κάνουμε υπακοή στους ειδικούς και να το κάνουμε.»

Στην δε παρατήρηση, ότι η “θρησκευτική υπακοή” δεν είναι συχνή στάση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε εκ νέου να εξαπολύσει αιχμές, έναντι όσων προβάλουν τα θρησκευτικά τους συναισθήματα για ψηφοθηρικούς λόγους: «Εγώ ορκίστηκα με θρησκευτικό όρκο και δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι είμαι εναντίον των πολιτικών, οι οποίοι προβάλλουν τα θρησκευτικά τους συναισθήματα για να έχουν πολιτικό όφελος ή για να πάρουν ψηφαλάκια. Αυτές είναι προσωπικές απόψεις του καθενός.»

Κληθείς να εξηγήσει τους διαξιφισμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη ή μη των αστυνομικών με τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενη ιδεολογική αντιπάθεια κάποιων προς τους εντόλους,ο κ. Αλεξιάδης, υποστήριξε: «Αν δεν τις έκρυβαν τα media θα βλέπατε πολλές παρεμβάσεις δικές μου και άλλων υπέρ των αστυνομικών, γιατί εμείς υποστηρίζουμε και την αστυνομία και το στρατό».

Στην παρατήρηση, ότι δεν φάνηκε αυτή η υποστήριξη στην ψηφοφορία για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εμείς είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε υπέρ του να δώσουμε λευκή επιταγή, όπως ζητά η κυβέρνηση, γι αυτό και κάναμε συγκεκριμένη κριτική, όπως για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η ενίσχυση του πολεμικού ναυτικού.»