Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα του Πανελληνίου Συλλόγου Οικονομικών Επιθεωρητών (Π.Σ.Ο.Ε.), με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Ι. Ποδιώτης, η Γενική Γραμματέας κ. Ζ. Ρούσκα και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κ. Λαγού, Ν. Ντοβίνος, Ζ. Ευαγγελίδου, Χρ. Σαράφης και Β. Καίσαρη. Τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκπροσώπησε ο αν. Τομεάρχης Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης, η Συντονίστρια του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής κ. Αν. Σαπουνά και εκ μέρους του γραφείου της κ. Έφης Αχτσιόγλου, Τομεάρχη Οικονομικών, η κ. Μ.Μουντάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Π.Σ.Ο.Ε. το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, όπως ο κατακερματισμός του αντικειμένου, η υποβάθμιση του έργου τους (ενδεικτικό του οποίου είναι και η κατάταξή τους σε Βαθμό Θέσης Εργασίας ΣΤ΄ στο νέο βαθμολόγιο της ΑΑΔΕ), η αντισυνταγματική διάταξη η οποία αποκλείει ουσιαστικά τους Οικονομικούς Επιθεωρητές από τη συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό τους όργανο κ.α., ενώ κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις – λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο κ. Τρ. Αλεξιάδης τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης και ενίσχυσης του ρόλου των Οικονομικών Επιθεωρητών για όλο το Υπουργείο Οικονομικών και την συνεπακόλουθη αξιοποίηση του ελεγκτικού τους έργου, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του Συλλόγου για τη δημιουργία μιας ενιαίας δομής, που θα συμβάλει στη διαφάνεια και την ανάδειξη της σημαντικής συμβολής των Οικονομικών Επιθεωρητών στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. ​