ΠΗΓΗ

Τρύφων Αλεξιάδης: «Πιο συγκρατημένος ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη σε παροχές – Δεν έχουμε επιλέξει ακόμα Τράπεζα για δημόσιο έλεγχο, εξαγγείλαμε πρόθεση.»

20 Σεπτεμβρίου 2021

«Μην περιμένετε να αποκαλύψω ποια τράπεζα θα περάσει υπό δημόσιο έλεγχο.  Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Το εξαγγέλλουμε ως πρόθεση! Θα αποφασίσουμε όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και αφού προηγηθούν αλλαγές στο σύστημα λειτουργίας των τραπεζών , ελέγχου των τραπεζών, κλπ!»

Τα παραπάνω είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Radio North 98 και απαντώντας στο ερώτημα για το ποια τράπεζα και με ποια κριτήρια θα περάσει σε δημόσιο έλεγχο, σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, με πλήρη διαφάνεια, με κατοχύρωση των αποθεματικών της τράπεζας και των καταθέσεων των πολιτών, θα ανακοινωθούν τα πάντα», πρόσθεσε. «Θέλουμε μια τράπεζα στα χέρια του Δημοσίου, όχι για να τακτοποιούμε τα δικά μας παιδιά, να δίνουμε δάνεια στα κομματικά γραφεία και να εξυπηρετούμε διάφορους πολιτικούς φίλους, αλλά να μπορεί να παρεμβαίνει στο τραπεζικό σύστημα για να μην υπάρχουν μονοπωλιακές τακτικές, υπερχρεώσεις  και διάφορες άλλες καταστάσεις.»

Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε κρατικό τομέα σοβιετικού τύπου, αλλά ούτε να παραδοθούν όλα στους ιδιώτες.»

Στην παρατήρηση, ότι η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ χαρακτηρίστηκε “σοβιετικού τύπου” με δήμευση ιδιωτικής περιουσίας, ο κ. Αλεξιάδης  απάντησε: «Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσω για το θέμα του ΟΑΣΘ, εγώ είμαι αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής και ειδικά φορολογικής. Υπάρχουν αρμόδιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που μπορείτε να τους καλέστε και να σας μιλήσουν.»

Όσον αφορά στη σύγκριση των δεσμεύσεων Μητσοτάκη και Τσίπρα από το βήμα της 85η ΔΕΘ, ο  κ. Αλεξιάδης είπε ότι «δεν είναι καθόλου γαλαντόμο το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας» και πρόσθεσε: «Στα 3,5 δις του κ. Μητσοτάκη και στα λεφτόδεντρα που ξαφνικά εμφανίστηκαν εμείς αντιπαρατάξαμε δικές μας προτάσεις. Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός αντιπολίτευσης πάει στη Θεσσαλονίκη και είναι πιο συγκρατημένος και λογικός.»