Για τον ρόλο της κυβερνητικής προπαγάνδας, που στα κυβερνητικά λάθη ψάχνει να βρει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνοντας «όταν κάνει ένα λάθος η  κυβέρνηση, δεν συζητάμε για το λάθος ή την παράλειψη της κυβέρνησης, συζητάμε το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το λάθος της κυβέρνησης».

Ειδικότερα αναφερόμενος στις καθημερινές εγκληματικές ενέργειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δήλωσε πως αντίθετα με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, βλέπουμε μόνο «κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα, κινήσεις εντυπωσιασμού και επισκέψεις σε δικαστικές υπηρεσίες από πολιτικά πρόσωπα. Η ανικανότητα αντιμετώπισης των παραβατικών φαινομένων φαίνεται ιδιαίτερα στην καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες της Β’ Πειραιά με τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής να πάσχουν από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, από έλλειψη αυτοκινήτων, από έλλειψη μέσων».

Ο βουλευτής μίλησε για ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, αλλά και για την αλλαγή νοοτροπίας στην αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Είναι θέμα προτεραιότητας. Θέλει η κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στο θέμα της εγκληματικότητας; Αν η προτεραιότητα που δίνει στον αστυνομικό είναι ο μουσικός στον δρόμο, η νεολαία της Ν. Σμύρνης και οι σχολές, τότε μάλλον κάτι δεν κάνει καλά. Αν στείλετε μία κάμερα στην Σαλαμίνα, θα σας πουν οι πολίτες για τα προβλήματα ελλιπής αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουν».