Συνέντευξη του Τρ. Αλεξιάδη στον Alpha Radio και την εφημερίδα «ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ» της Καβάλας
Ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολιάζει την υπόθεση Πάτση, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και τους ελέγχους στους οποίους πρέπει να υπόκεινται οι βουλευτές
Θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να κάνει αυτοκάθαρση από κάθε λογής… Πάτσηδες, καθώς τέτοια στελέχη και τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, επεσήμανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Alpha Radio. O ίδιος μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί ένας φούρνος ή ένα βενζινάδικο να ελέγχεται από δημόσιους ελεγκτές και οι υπουργοί – βουλευτές να ελέγχονται από ιδιωτικούς ορκωτούς λογιστές που συνήθως τους βγάζουν «καθαρούς». Έκανε δε λόγο για έφοδο και πλιάτσικο από στελέχη της κυβέρνησης στα δημόσια ταμεία.
Πλιάτσικο και έφοδος στα ταμεία του δημοσίου, από αυτούς που μας έλεγαν για το ρόλο του ιδιωτικού τομέα!
«Πραγματικά ένα πράγμα που με στεναχωρεί είναι το που έχουν καταντήσει κάποιοι το κόμμα της ΝΔ, εγώ δεν ήμουν και δεν είμαι ποτέ Νέα Δημοκρατία, αλλά τέτοια φαινόμενα δεν τα είχα παρατηρήσει. Δυστυχώς τώρα τα βλέπουμε και αυτά και αν αληθεύουν οι πληροφορίες που ακούστηκαν το πρωί σε ραδιόφωνο της Αθήνας ότι ο συγκεκριμένος κύριος είχε ξαναπροσπαθήσει να ξανακατέβει υποψήφιος, αλλά οι τότε αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας κάτι ήξεραν και δεν τον κατέβαζαν, τότε οι ευθύνες είναι πολλαπλάσιες. Καλό είναι να διαβάσετε τη νέα ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ ο Παύλος Πολάκης με τα νέα στοιχεία για το άλλο μπουμπούκι της Νέας Δημοκρατίας που είναι και κομματικό στέλεχος.  Όλα αυτά, πέρα από προφανείς πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, γιατί μιλάμε για πλιάτσικο, μιλάμε για έφοδο στα ταμεία του δημοσίου, αναδεικνύουν ότι αυτοί που μας έλεγαν για το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και για το πόσο κακό δημόσιο είχαμε και όλα αυτά τα ιδεολογήματα, τελικά τα έλεγαν και γιατί ήθελαν ακριβώς να κάνουν έφοδο στα ταμεία του δημοσίου. Είναι θλιβερό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το πολιτικό σύστημα να μείνει απαθές, ούτε βεβαίως αφορά όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπου εξακολουθούν και υπάρχουν πολλοί έντιμοι άνθρωποι».
Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε μέσα στη Βουλή ότι οι εταιρείες τον πίεσαν να φέρει μία τροπολογία για να ωφεληθούν 
«Πρώτα από όλα έχουν γίνει αποκαλύψεις και για υπουργούς. Εγώ ο ίδιος κατήγγειλα μέσα στη Βουλή ότι ο υπουργός Οικονομικών καλύπτει ή συγκαλύπτει οικονομικά συμφέροντα, διότι ο Υπουργός Οικονομικών έκανε το πρωτοφανές, δήλωσε ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος μέσα στη Βουλή, ότι οι εταιρείες τον πίεσαν να φέρει μία τροπολογία για να ωφεληθούν οι εταιρίες. Όταν του είπαμε ότι αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό και φέρε στοιχεία για να μην πετάμε λάσπη σε όλες τις εταιρείες, δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο. Το άφησε να αιωρείται για όλες τις χρηματοδοτικές εταιρίες, άρα και για την εταιρεία του κυρίου Πάτση. Εδώ πλέον μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα, πρέπει ο υπουργός Οικονομικών πρώτα από όλα να δώσει τα στοιχεία και να πει ποιοι τον πίεσαν να φέρει την τροπολογία και μετά πρέπει η ΝΔ να απαντήσει για όσα στοιχεία βγαίνουν κάθε μέρα».
Πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο για να παρέχει νομικές υπηρεσίες και δεν ήξερε το τι λέει το Σύνταγμα;
«Χθες ο κ. Πολάκης αποκάλυψε και καλά έκανε και από ότι καταλαβαίνω αυτό το σίριαλ θα έχει πολλές συνέχειες, νέες ευθύνες για άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθημερινά διαβάζουμε στον τύπο για τέτοια ζητήματα! Ε, δεν μπορεί να μείνουμε αδρανείς σε αυτά τα θέματα. Να μη νομίζει η ΝΔ ότι θα μείνουμε απλοί θεατές. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό να γίνει δηλητήριο για όλο το πολιτικό σύστημα. Καραδοκούν οι πολιτικές δυνάμεις και οι «πολιτικές» απόψεις που θέλουν να πουν ότι όλοι ίδιοι είναι, όλοι τα ίδια κάνουν. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν κάνουμε όλοι τα ίδια! Ορισμένα στελέχη της ΝΔ, όταν τους λες για την προϊστορία της ΝΔ, βγάζουν σπυριά και πηγαίνουν σε αλλεργιολόγο! Αλλά καλό είναι να διαβάσουν και να δουν ότι αυτά τα πράγματα είναι τελείως ξένα με τη φιλοσοφία του κόμματος τους. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πράγμα να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, αλλά πρέπει η Νέα Δημοκρατία να δώσει αμέσως ξεκάθαρες απαντήσεις τι θα κάνει, διότι αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι άφησε στελέχη της να κάνουν γιουρούσι στο ελληνικό δημόσιο. Είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος κύριος, ο οποίος ήταν δικηγόρος και προσέξτε τον πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο για να έχει νομικές συμβουλές μέσω των ΕΛΤΑ, μέσω των νοσοκομείων, είναι δυνατόν το ασυμβίβαστο που είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα να λέει, ε δεν το ήξερα, δεν είμαι και ο Πάπας; Πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο για να παρέχει νομικές υπηρεσίες και δεν ήξερε το τι λέει το Σύνταγμα; Έχουν ευθύνη ποιοι τον επέλεξαν. Όποιοι πολιτικοί τον έβαλαν στην θέση αυτή και έχουν την ευθύνη των ΕΛΤΑ, του Υπερταμείου κ.λπ., όλοι αυτοί οι πολιτικοί να βγουν και να αναλάβουν την ευθύνη και πολιτική ανάληψη ευθύνης σημαίνει ένα πράγμα, παραίτηση».
Για την επιτροπή πόθεν έσχες, κατά το κοινώς λεγόμενο, πρέπει να πέσουν κεφάλια
«Τώρα σχετικά με τις έρευνες που κάνει η Επιτροπή πόθεν έσχες, εκεί κατά το κοινώς λεγόμενο πρέπει να πέσουν κεφάλια, κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, είναι σαφές. Αλλά ανοίγει ο διάλογος για αναμόρφωση αυτού του πλαισίου και ανοίγει ο διάλογος, σε επίπεδο κοινωνίας, για το αν πρέπει ο έλεγχος να γίνεται, ειδικά των βουλευτών, πολύ πιο αυστηρός. Κατά τη γνώμη μου, 300 είναι οι βουλευτές, δεν είναι 5.000,  θα πρέπει να ανατεθεί σε δημόσιους λειτουργούς και όχι σε στελέχη ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που μπορεί να έχουν και άλλου είδους σχέσεις με το δημόσιο είτε με άλλες επιχειρήσεις. Το ξαναλέω λοιπόν, θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος και να δούμε αν ο έλεγχος, ειδικά των πολιτικών προσώπων, πρέπει να γίνεται από ιδιώτες ελεγκτές όπως είναι οι ορκωτοί ελεγκτές και όχι από ειδικούς ελεγκτές που είναι οι ελεγκτές που ελέγχουν τις επιχειρήσεις. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας φούρνος και ένα βενζινάδικο στην Καβάλα να ελέγχονται από δημόσιους ελεγκτές και σωστά ελέγχονται από τέτοιους και μπορεί ένας υπουργός, ένας βουλευτής, να βγαίνει καθαρός με τον έλεγχο που έκανε κάποια εταιρεία, εκεί υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».
Να δούμε ποια άλλα στελέχη της σιτίζονται με δημόσιο χρήμα, ειδικά από αυτούς που ήταν υπέρ του ιδιωτικού τομέα
«Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το πολιτικό σύστημα, πρέπει να θωρακίσουμε κυρίως τη Δημοκρατία μας, δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό γκρίζο σημείο. Πρώτα από όλα λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να κάνει  έλεγχο στο εσωτερικό της, να δούμε ποια άλλα στελέχη της σιτίζονται με δημόσιο χρήμα, ειδικά από αυτούς που ήταν υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα, αλλά σιτίζεται και μάλιστα σκανδαλωδώς από το δημόσιο χρήμα. Θα μου πεις έχουμε και τις οικογένειες που από τότε που γεννηθήκαν σιτίζονται από το δημόσιο χρήμα, αλλά θα πρέπει να ανοίξει ο διάλογος, να ενισχύσουμε τους ελέγχους και να υπάρχει ειδικό σώμα από δημόσιους ελεγκτές με συγκεκριμένη εξειδίκευση και πείρα που να ελέγχουν αυτά τα πράγματα».