Μιλώντας στον Real FM και στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή, ο Τρύφων Αλεξιάδης, άσκησε έντονη κριτική στα λεγόμενα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, τονίζοντας πως «θέλει τα χρήματα τα οποία έχουμε στην άκρη για να καλύπτουμε δανειακές ανάγκες και να κάνουμε επιτυχημένες εξόδους στις αγορές, να τα δώσουν στις τράπεζες. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι θα πάμε σε πιστοληπτική γραμμή. Πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέο μνημόνιο. Ας τα ξεκαθαρίσει αυτά η ΝΔ και να πάρει σαφή θέση σε ό,τι λέει».

«Η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στις αρχές του 2015»

Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης θύμισε πως η κυβέρνηση Σαμαρά έφτασε τη χώρα «στο να μην υπάρχουν αποθεματικά, ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις», ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει καταφέρει να έχει ένα τεράστιο αποθεματικό, το οποίο βεβαίως έρχεται από δύσκολη οικονομική πολιτική, που όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι η οικονομία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι την παραλάβαμε στις αρχές του 2015». 

Τέλος, υποστήριξε ότι «το 85% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές σε σχέση με το παρελθόν».