Συνέντευξη στο ρ/σ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9»

«Ο τόπος χρειάζεται μια αναπτυξιακή πολιτική και μια λειτουργία του Κοινοβουλίου σε ένα διαφορετικό επίπεδο και χθες είχαμε μια πολιτική ευτέλεια στη λειτουργία του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9» για τον νόμο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς σύμφωνοι σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα είχε συγκεκριμένες αναπτυξιακές διατάξεις -άλλωστε αρκετές από αυτές βασίζονται σε δικές μας επεξεργασίες, όπως είπε και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός. Αντί για κάτι τέτοιο, όμως, είχαμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο ξεκίνησε με πολύ λίγα άρθρα -με 85- κι έφτασε να τελειώσει με περίπου 260 άρθρα, πολλά από τα οποία δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη, αλλά κλείνουν συγκεκριμένες υποθέσεις, σκανδαλωδώς ευνοούν, είτε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων είτε συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, και δεν είναι αυτό το οποίο χρειάζεται ο τόπος», εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος σε συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για τα φορολογικά έσοδα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι έθεσε στους αρμόδιους υπουργούς συγκεκριμένα ερωτήματα, αναμένοντας απαντήσεις. «Ακούγαμε τη Νέα Δημοκρατία να μας κατηγορεί ότι έχουμε υπερφορολογήσει τον κόσμο και ότι θα έλθει αυτή και θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες. Αν δει κανείς τη σελίδα 22 του προϋπολογισμού, θα δει με σαφήνεια ότι τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται κατά 600 εκατ. και θα πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση από πού ακριβώς θα έλθει αυτή η αύξηση. Ζήτησα να κατατεθεί σχετικός πίνακας, ο οποίος δεν κατατέθηκε, ώστε να ενημερωθούμε πώς από τη φορολογική ελάφρυνση πήγαμε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων. Ζήτησα επίσης να μας ενημερώσουν αν θα υλοποιήσουν αυτό που έλεγαν προεκλογικά, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φέρει 29 άδικους φόρους, δηλαδή να μας ενημερώσει η κυβέρνηση αν θα καταργήσει κάποιους από αυτούς του 29 άδικους φόρους ή αν απλά ήταν κάτι που έλεγε προεκλογικά», διευκρίνισε.

ΠΗΓΗ