Την πεποίθηση του πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν, είναι και θα είναι πρώτο κόμμα στη Β’ Πειραιά» εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha και τον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη. Σημείωσε πως νιώθει «πολύ τυχερός» που κατεβαίνει στη συγκεκριμένη ιστορική περιφέρεια, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης στην περιοχή.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρότρυνε τους πολίτες να «ακούν όλες τις απόψεις, να συγκρίνουν και να θυμούνται» και έθεσε το δίλλημα των εκλογών: «Είτε επιστρέφουμε σε όσα γίνονταν πριν το 2015 ή προχωράμε μπροστά».

«Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αναπροσαρμόζουμε την τακτική μας, εξηγούμε στους πολίτες το τι κάναμε, το τι διακυβεύεται και το τι προγραμματίζουμε και τους καλούμε να τα συγκρίνουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αναγνωρίζουμε τα λάθη που κάναμε, κάτι που δεν έκαναν τα άλλα κόμματα που ήταν στην εξουσία».

Επίσης, τόνισε ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν μπορούν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιβάρυνε τη μεσαία τάξη και κάλεσε τον κόσμο να δει πόσο αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα φορολογικά έσοδα και πόσο τις κοινωνικές δαπάνες. «Αυτό που έγινε στη δική μας περίοδο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε με τους άλλους. Θυμάται κανείς τι έλεγε η ΝΔ στα Ζάππεια; Είχε πει πουθενά η ΝΔ ότι θα απολύσει 15.000 υπαλλήλους ή ότι θα έκανε όλα αυτά που έκανε;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, επεσήμανε πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ωφελεί τα λαϊκά, φτωχά και μεσαία στρώματα, ενώ το σχέδιο της ΝΔ ωφελεί μόνο τους πλούσιους και αναρωτήθηκε:  «Ευθύνη έχει αυτός που δεν μπορεί να καταργήσει αλλά μειώνει τον ΕΝΦΙΑ ή αυτός που τον έφερε;»

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ: