Με κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, γνωστοποιεί σχετική επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (Ν.Ο.Β.Σ.) και φέρνει στη Βουλή τις διώξεις και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι Ναυτικοί όμιλοι της χώρας σχετικά με την νομιμοποίηση των ναυταθλητικών τους εγκαταστάσεων.

Με την επιστολή του ο Ν.Ο.Β.Σ. κοινοποιεί επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, την οποία  συνυπογράφουν 132 Ναυτικοί Όμιλοι απ΄ όλη την Ελλάδα, προς τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, μέσω της οποίας ζητούν την κατάθεση και ψήφιση νόμου που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα.

Το μικρό, αλλά εξαιρετικά δραστήριο Ναυταθλητικό σωματείο της Σαλαμίνας στην επιστολή του τονίζει πως βρίσκεται αντιμέτωπο με βαρύ διοικητικό πρόστιμο εξαιτίας της πολυπλοκότητας της Ελληνικής νομοθεσίας, παρόλο που δικαιώθηκε από ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές στις εγκαταστάσεις, οι οποίες του έχουν παραχωρηθεί από  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας εκτιμά ότι με νομοθετική ρύθμιση, η ικανοποίηση του αιτήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, , θα δώσει ανάσες ζωής, ιδιαίτερα στα περιφερειακά Ναυταθλητικά Σωματεία με τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, για να επιτελέσουν απρόσκοπτα τη  λειτουργία τους.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας και ζητά ενημέρωση από την Υπουργό.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή, η  επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας και η επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 Αναφορά

Προς την Υπουργό

Πολιτισμού και Αθλητισμού

 Θέμα : Ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας και Ναυτικοί Όμιλοι απ΄ όλη την Ελλάδα ζητούν να δοθεί τέλος στις διώξεις και στα προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών εγκαταστάσεων τους

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (αρ. πρωτ. 51/21-11-2022) με την οποία κοινοποιεί την επιστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, σχετική με τα υπάρχοντα  προβλήματα νομιμοποίησης των Ναυταθλητικών Εγκαταστάσεων των  Ναυτικών Ομίλων της Χώρας που προσυπογράφουν 132 Ναυτικοί Όμιλοι από όλη την Ελλάδα.

Στην επιστολή ο Όμιλος, ένα μικρό Ναυταθλητικό Σωματείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα, βρίσκεται αντιμέτωπος λόγω της πολυπλοκότητας της Ελληνικής νομοθεσίας, με βαρύ για τα οικονομικά του, Διοικητικό Πρόστιμο για δήθεν αυθαίρετες κατασκευές των εγκαταστάσεών του, οι οποίες του έχουν παραχωρηθεί από  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας και παρ΄ όλη τη δικαίωση του σε ποινική δίωξη που του είχε επιβληθεί για το θέμα.

Αναφερόμενος στην αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύση, εκτιμά ότι με νομοθετική ρύθμιση «η ικανοποίηση του αιτήματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θα δώσει ανάσες ζωής, ιδιαίτερα στα περιφερειακά Ναυταθλητικά Σωματεία, που έχουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους για να επιτελέσουν απρόσκοπτα την  λειτουργία των» και  

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή και η επιστολή της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Αθήνα, 21-11-2022

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων