Το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας και τη βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων αναδεικνύει το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης. Σύμφωνα με την έκθεση της ΑΔΑΕ ,η απόφαση της κυβέρνησης με την οποία απαγορεύτηκε η γνωστοποίηση παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι ασύμβατη με την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου, αντίθετη δηλαδή ακόμα και με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις μεγάλες αποκαλύψεις στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, δημιουργώντας έτσι μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας. Το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις, θα μείνει στη διαβούλευση μόνο για εφτά μέρες, χωρίς να συζητηθεί προηγούμενα με φορείς που είναι ειδικοί επί του θέματος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε υπουργό της κυβέρνησης που ενώ αποδέχτηκε δημόσια ότι τον παρακολουθούσαν, δεν προσέφυγε άμεσα στον εισαγγελέα για να το καταγγείλει. «Είμαστε στην επόμενη μέρα, που η ΝΔ θέλει να πείσει ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία Μέσων Ενημέρωσης που στήριζαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Συνωμοτούν με επιχειρηματικούς κύκλους για τους οποίους ο πρωθυπουργός λέει ότι τον εκβιάζουν, αλλά δεν τους κατονομάζει. Ποιοι επιχειρηματίες και για ποιους λόγους εκβιάζουν ή πιέζουν την κυβέρνηση και άλλους υπουργούς; Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις, καθώς ο πρωθυπουργός επέλεξε να είναι αρμόδιος για την Ε.Υ.Π».

Τέλος, για το ζήτημα των εκλογών τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει να γίνουν εκλογές άμεσα για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας στα ζητήματα δημοκρατίας, αλλά και για να μπει ένα τέλος στην ακρίβεια θέμα στο οποίο η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύση.