«Πολλές οι περιοχές της χώρας στις οποίες υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξελιχτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως αυτές στο Μάτι», δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης με αφορμή τα τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά. «Οι πρόσφατες καταστροφές στη Γερμανία, μας υπενθυμίζουν τι μπορεί να συμβεί ακόμα και στις πιο  οργανωμένες χώρες με το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την ανάγκη αλλαγών σε θέματα νομοθεσίας και πιο ενεργού πολιτικής στα θέματα του περιβάλλοντος» τόνισε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τη μη ψήφισή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τα μεγάλα λάθη που έχει διαπράξει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και την άρνηση που δείχνει στο διάλογο ακολουθώντας μια τιμωρητική λογική.

Τέλος υπενθύμισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, τονίζοντας την αντίθεσή του σε διαδικασίες γενικευμένης υποχρεωτικότητας, που ανοίγουν τον δρόμο σε απολύσεις.