«Το να συζητάς για Δημοκρατία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πλέον ανέκδοτο» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ «είτε με τη σκανδαλώδη παρέμβαση στην αλλαγή της σύνθεσης του Δ.Σ. του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, είτε στο θέμα των διώξεων δημοσιογράφων, είτε με τους μεθοδευμένους φορολογικούς ελέγχους που έχω καταγγείλει από το βήμα της Βουλής».

Καλεσμένος στο Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA κατήγγειλε την καθεστωτική επιβολή ελέγχου της ενημέρωσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «δείχνει τι εννοούσαν με το μεγάλο παραμύθι για το “επιτελικό κράτος” και την περίφημη “αξιοκρατία”», ενώ ανέφερε και συγκεκριμένο παράδειγμα που αποδεικνύει το “κρύψιμο” είδησης από τα συστημικά ΜΜΕ «την προηγούμενη εβδομάδα η ΝΔ ψήφισε στη Βουλή ένα καινούριο χαράτσι για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.  Ένα χαράτσι για το οποίο ο κλάδος εισαγωγέων εμπόρων αυτοκινήτων – που δεν είναι πολιτικά-φιλικά διακείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ –  βγήκε και κατήγγειλε  την κυβέρνηση. Έχω καταθέσει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα, ότι με αυτό που κάνει εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Το είδατε πουθενά σαν είδηση; Δεν υπάρχει σαν είδηση, διότι δεν εξυπηρετεί το αφήγημά τους και  όλα αυτά τα παραμύθια που έλεγαν περί μείωσης φόρων». 

Στην ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και αν είναι εφικτές, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα το κράτος να κάνει τέτοιες κινήσεις; Συνεχώς φέρνουν ρυθμίσεις, από το καλοκαίρι του 19 μέχρι τώρα, που ελαφρύνουν φορολογικά τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους. Εμείς λέμε τα χρήματα, τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δίνουν εκεί, να τα δώσουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη, στα φτωχά, στα λαϊκά στρώματα, στη μεσαία τάξη. Για παράδειγμα, γιατί καταργούν τον συμπληρωματικό φόρο στον ΕΝΦΙΑ που επιβαλλόταν σε περιουσία κατά άτομο πάνω από 250.000 ευρώ; Αυτό ευνοεί κυρίως τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους. Γιατί δεν θεσπίζουν στον ΕΝΦΙΑ ένα αφορολόγητο για την πρώτη κατοικία μέχρι ένα όριο που να καλύψει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων; Εμείς τους λέμε αντιγράψτε το τι κάνουν άλλες χώρες, διαβάζω από τη μελέτη του Ινστιτούτου ΒRIGGER το τι γίνεται στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία, σε σχέση με τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Άρα η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ελαφρύνει, κάνει την ταξική επιλογή να ΜΗΝ ελαφρύνει τα φτωχά, τα λαϊκά, τα μεσαία στρώματα. Είναι για παράδειγμα πλέον σαφέστατη η σύγκριση το τι γινόταν με τους λογαριασμούς ρεύματος επί ΣΥΡΙΖΑ και το τι γίνεται τώρα».