Το παρελθόν του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ίδιου ακριβώς με αυτό που κυβερνούσε πριν το 2015, δεν επιτρέπει ίχνος αξιοπιστίας για τις προβλέψεις του. Οι προβλέψεις που έκαναν στο παρελθόν έπεσαν τελείως έξω,  τώρα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν σε μια σειρά ζητημάτων, όπως πως θα καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, που φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 12 δις ή πως θα αντιμετωπίσουν την ανεργία που φαίνεται να ξεπερνάει το 30%, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β’ Πειραιά, σε συνέντευξή του στο MEGA.

Η έλλειψη σοβαρότητας στους κυβερνητικούς χειρισμούς σε καίριους τομείς, όπως η παιδεία και η υγεία αποτυπώνεται με παραδείγματα που ανέφερε ο βουλευτής για γεγονότα που έλαβαν χώρα στις γειτονιές του Πειραιά.

Πρώτα με τις προσαγωγές μαθητών σε αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι, μαθητών που διεκδικούσαν περισσότερους καθηγητές, λιγότερους μαθητές στις αίθουσες, περισσότερες καθαρίστριες, δηλαδή μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Και δεύτερο με τη διαμαρτυρία των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας  που με τις συνθήκες υποστελέχωσης, την έλλειψη υποδομών ανακοίνωσαν την αδυναμία περίθαλψης κρουσμάτων κορωνοϊού και προχώρησαν σε παραιτήσεις.

Στην ενημέρωση του Τρ. Αλεξιάδη ότι αντιπροσωπία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να επισκεφτεί το Α.Τ. Κερατσινίου για να ενημερωθεί και να καταγγείλει το γεγονός του εκφοβισμού των μαθητών, ο παριστάμενος βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνοντας πως «έχει αυτογνωσία» (!), αντέδρασε στη συμπαράσταση βουλευτών στις μαθητικές κινητοποιήσεις.  «Η δουλειά των βουλευτών είναι να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να συμπαραστέκονται στα προβλήματά τους» απάντησε ο Τρ. Αλεξιάδης

Απαράδεκτη η στοχοποίηση της νεολαίας, η προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού, η σύνδεση των δραστηριοτήτων των νέων με ακραίους κύκλους, συνέχισε ο βουλευτής. Στη συνέχεια ανέδειξε τον κυβερνητικό καιροσκοπισμό για τον ρόλο και τις επεμβάσεις της αστυνομίας που μπορεί να παρεμβαίνει σε καταλήψεις και πλατείες με πρόσχημα την «τήρηση του νόμου», ενώ στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας από τον Μπακογιάννη με πλήθος κόσμου, ο ρόλος της ήταν να σταματήσει την κίνηση των αυτοκινήτων… «Δεν λύνονται τα προβλήματα της κοινωνίας, της νεολαίας ειδικότερα, με αστυνομικές παρεμβάσεις», τόνισε ο βουλευτής.

Τα μηνύματα που εκπέμπει η κυβέρνηση με τη στάση υπουργών της που «θέλοντας να ψαρέψουν θολούς ψήφος σε ακραίους κύκλους θρησκόληπτων», φωτογραφίζονται χωρίς να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνουν βήμα στις ακραίες απόψεις και τις ψεκασμένες θεωρίες κατά της μάσκας ή της μη ύπαρξης κορωνοϊού.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει για την τήρηση των μέτρων προστασίας, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης και σε αυτό δεν συνεισφέρει ούτε η δημόσια εικόνα των προσκυνημάτων υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς μέτρα προστασίας για την άγρα ψήφων, ούτε η χρήση της αστυνομικής βίας.

https://youtu.be/iyr0BwIOZH0