Να μην αξιοποιεί την υγειονομική κρίση για πολιτικούς λόγους, κάλεσε την κυβέρνηση ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον Αntenna, αλλά να επιδείξει πλήρη διαφάνεια στα θέματα οικονομικής διαχείρισης, λόγω των κονδυλίων που διακινούνται και των καταγγελιών που υπάρχουν.

Στο τέλος της κρίσης η επόμενη ημέρα θα έχει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει μέσα στη Βουλή να ξεκαθαριστούν απόλυτα όλα τα ζητήματα, τόνισε ο Βουλευτής.

 Μιλώντας για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων μέσω voucher, το χαρακτήρισε σαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο εικονικών συναλλαγών, με τη συμμετοχή του δημοσίου, που αν συνέβαινε μεταξύ ιδιωτών η Εφορία θα καταλόγιζε ποινές για φοροδιαφυγή και οικονομική απάτη. Στην παρέμβαση δε δημοσιογράφου που αμφισβήτησε τη σημαντικότητα του σκανδάλου, μιλώντας περί σκανδάλου Novartis, ο Βουλευτής απάντησε ότι το σημερινό εμπλέκει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών αλλά και η αναφορά στο παλαιότερο δείχνει δυστυχώς πως πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis διαχειρίζονται σήμερα ζητήματα υγείας. 

Κλείνοντας υπενθύμισε ότι υπάρχουν δικαιούχοι που, παρά το ότι πέρασε το Πάσχα, δεν έχουν δει ακόμα την επιδότηση των 800 €, και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που έχει εξαγγείλει, να λύσει τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά ζητήματα, αλλά πάνω από όλα να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.