Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών για το νησί της Σαλαμίνας

Με αναφορά του προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τη διαμαρτυρία και την έντονη διαφωνία σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών που αφορούν το νησί της Σαλαμίνας.

Με ομόφωνο ψήφισμα το Δ.Σ. του Δήμου Σαλαμίνας αναφέρεται σε κινδύνους που διατρέχουν οι περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, ανάμεσά τους και ο ό ίδιος ο Δήμος, με τη μορφή που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες, αιτείται την αποκατάσταση της αδικίας και παράλληλα καλεί την ΚΕΔΕ να συμπαρασταθεί στο αίτημά του.

 Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου.

 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τους κ.κ. Υπουργούς

Ανάπτυξης και Τροφίμων

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Ανάρτηση δασικών χαρτών που αφορούν το νησί της Σαλαμίνας

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως  Αναφορά το Ομόφωνο Ψήφισμα της 6ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας της 29ης. 3. 2021, μέσω του οποίου διαμαρτύρεται και εκφράζει την έντονη διαφωνία του για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών που αφορούν τη Σαλαμίνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τους αρμόδιους φορείς να αποκαταστήσουν άμεσα την αδικία που θέτει σε κίνδυνο τις περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων στη Σαλαμίνα, ανάμεσά τους και του ιδίου του Δήμου Σαλαμίνας.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε  για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα 15 Απριλίου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ