Για εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, μίλησε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Στα ερωτήματα που προκύπτουν, οι ρηχές απαντήσεις των κυβερνητικών στελεχών που έχουν να κάνουν με το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι «το πρόβλημα είναι πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τα εγκληματικά λάθη που έχει κάνει». Χαρακτηριστικό παράδειγμα «Ενώ μιλάμε πλέον για χιλιάδες νεκρούς, για ανθρώπους που κινδυνεύουν κάθε στιγμή που περνάει, να συζητάμε για το αν πρέπει να απολυθεί ένα γιατρός του «Αγίου Σάββα», είπε ο Τρ. Αλεξιάδης σχολιάζοντας την απαράδεκτη, εν μέσω πανδημίας, απόλυση γιατρού του ΕΣΥ και προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», που όπως ανέφερε «είναι ένα νοσοκομείο που έχει σώσει χιλιάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων κι εμένα» .

Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κάνει μόνιμα αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και «με συνειδητά ψέματα να προσπαθεί να καλύψει, πίσω από την προπαγάνδα, τα λάθη, τις αστοχίες αλλά και τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα της περιόδου, για τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Υπενθύμισε τη συναινετική στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «σταθήκαμε πλάι τους και για την πανδημία και για τα εθνικά θέματα και δεν θέλησαν κανένα πολιτικό διάλογο, δεν μας δίνουν στοιχεία που ζητάμε στη Βουλή, δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε πολιτικό moratorium και να μην υιοθετούν  στοιχειώδεις προτάσεις μας εδώ και ένα χρόνο. Ποιος μιλούσε για συνταγογράφηση των τεστ εδώ και ένα χρόνο; ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος μιλούσε για την ανάγκη συμβολής του ιδιωτικού τομέα; ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας καταλάβουν επιτέλους τα λάθη που έχουν κάνει και έχουν οδηγήσει ανθρώπους στο θάνατο και πολλούς άλλους σε δύσκολες καταστάσεις. Τα ζητήματα που προκύπτουν δεν  θα ξεπεραστούν ούτε από την προπαγάνδα, ούτε από τα χρήματα της λίστας Πέτσα».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τη δικαιοσύνη, όπως έχει παρέμβει και εξετάζει τις ευθύνες για το τι έγινε στο Μάτι, να παρέμβει, να ασχοληθεί με τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας και να εξετάσει τυχόν ευθύνες.