Στις τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis αναφέρθηκε σε συνέντευξή στου σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Χαρακτήρισε σαν είδηση της ημέρας την ύπαρξη  Έλληνα πολιτικού που εκφράζει τη χαρά του επειδή δεν θα έρθουν νέα στοιχεία από την Αμερική για ένα τεράστιο σκάνδαλο, την ίδια στιγμή που παρεμβαίνει υποδεικνύοντας σε δικαστικούς πως θα κάνουν τη δουλειά τους. Η παρέμβαση εν ενεργεία Υπουργού, αποτελεί την πλήρη απόδειξη της ασέβειας στον θεσμό και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα το σκάνδαλο Νovartis αποδεικνύεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής ιστορίας, με τα 310 εκατ. δολάρια του εξωδικαστικού συμβιβασμού από τα συνολικά 350 εκατ. να αφορούν την Ελλάδα. Το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται σε εμπλεκόμενους αξιωματούχους (“officials”), που δεν μεταφράζεται ούτε σαν τραυματιοφορείς, ούτε σαν οδηγοί ασθενοφόρου, ούτε σαν ιατρικό προσωπικό, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, παρά την προσπάθεια των εκπροσώπων ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να μιλήσουν περί σκευωρίας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του δημοσίου και τη Δικαιοσύνη. Υπενθύμισε την στάση που είχε κρατήσει προσωπικά ως Αναπληρωτής Υπουργός στέλνοντας αμέσως τα στοιχεία που παρέλαβε με υπόπτους φοροδιαφυγής, στους οικονομικούς εισαγγελείς, σε αντίθεση με υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων που “πάρκαραν” τα στικάκια στο γραφείο τους  ή περιέγραφαν ως αριθμούς τηλεφώνου τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ενοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Κλείνοντας μίλησε για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ,  που επί των ημερών τους διεξήχθη το μεγαλύτερο πάρτι στο χώρο της υγείας και το οποίο πλήρωσαν και πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.